logo Casalina

Marathonrenster Sara Michielsens start op WK MTB eliminator in eigen Leuven

Marathonrenster Sara Michielsens start op WK MTB eliminator in eigen Leuven
Sara Michielsens was de enige Belgische bij de vrouwen

Je zou ze verwachten op het WK marathon mountainbike in het Turkse Sakarya, maar toch startte Heverleese Sara Michielsens in het eigen Leuven op het Ladeuzeplein in een ander type wereldkampioenschap. Het ging om de sprinteditie van de mountainbikesport waarin ze haar kansen waagde als enige Belgische. Ze ging eruit in de kwalificaties, maar niet tegen de minsten: latere tweede en titelverdedigster, de Italiaanse Tormena en latere derde, de Nederlandse Van Empel.

“Ik had geen grotere tegenstelling kunnen kiezen op vlak van wedstrijd. Ik doe hier in eerste instantie mee als Leuvense in mijn thuisstad, het is leuk om als thuisrenster hier in dit kader aan te treden. Er staat ook geen andere Belgische aan de start, dat vond ik nogal een jammer gegeven, met mijn deelname kon ik hieraan iets doen”, opent de helft van het Crankbrothers Racing Team, die ze vormt met vriend Peter Verbeurgt. “Ik had zeer misschien een kansje om door te stoten indien één van de twee anderen onderuit ging op het op sommige plaatsen gladde Ladeuzeplein, maar zo ver kwam het niet. Ik had niet onmiddellijk de kwalificatie voor de volgende ronde verwacht gezien het hier om een heel snelle discipline gaat en ik meestal mik op mountainbikewedstrijden van om en bij de honderd kilometer. Ik had geen verwachtingen, maar het was heel plezierig om dit eens mee te maken. Ik viel nog aan de trappen in de tweede van de twee rondes, gelukkig zonder veel erg.” Uiteindelijk werd ze twaalfde op haar eerste deelname aan een WK van dit type.

Haar val had gelukkig amper schade als gevolg
Haar val had gelukkig amper schade als gevolg

Haar volgende competitieve opdracht is er hopelijk binnen enkele maanden.

“De thuiscross in Leuven laat ik wellicht aan mij voorbij gaan. Het is tijd om een weekje van de fiets te blijven. Ondanks de vele annulaties dit jaar heb ik er best een intensief competitie seizoen opzitten. Nu een weekje rust en dan weer stilaan in gang schieten om de voorbereiding voor volgend seizoen te treffen. Een seizoen dat hopelijk begin april start”, vertelt Michielsens. “De cross is ook zonder publiek. Anders is dat heel leuk met de collega’s, vrienden en kinderen van mijn school die komen supporteren. Nu valt dat weg, waardoor het voor mij niet echt interessant is”, aldus de lerares die turnen en zwemmen geeft aan het eerste en vijfde leerjaar aan het Leuvense Heilig Hartinstituut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *