logo Casalina

Lars Craps pakt allereerste zege ooit in eigen thuiskoers in Neerijse!

Lars Craps pakt allereerste zege ooit in eigen thuiskoers in Neerijse!
Lars Craps aan de winst in eigen streek in Neerijse Foto Hanne Vanderbist

Wielerbelofte Lars Craps won zijn thuisrace in Neerijse, in de Grote Prijs De Kroon stevende hij naar de finish met drie vluchtgenoten. Hij nam ze mee in zijn raid naar winst in de slotronde. Het was voor de klimmer van het Urbano Cycling Team al de vierde dag op rij dat hij koerste, maar de vermoeidheid leek schijnbaar geen vat op hem te hebben.

“Ik had tussen donderdag en zaterdag de UCI driedaagse Flanders Tomorrow Tour gereden, zaterdag had ik nog tijdrit en een koers van 120 kilometer in de benen. Ik stond met andere woorden aan de start met weinig verwachtingen. Gelukkig had ik gewoon goede benen en was ik altijd mee. Ik dacht dat ik onderweg te veel had gegeven tijdens de koers maar op de voorlaatste beklimming ben ik dan nog eens gaan versnellen en zo zijn we weggereden met zes, op de laatste helling losten er nog twee. In mijn spoor volgden Michiel Offermans, provinciaal kampioen Ruben Cumps en Thijs Mertens. Ik versnelde nog op het einde en kon zo voor het eerst ooit winnen en dan nog voor eigen publiek. Ik denk dat zowel mijn vader en organisator van de koers, Wim, als ik even blij waren. Ik eerst en vooral met winst en hij omdat buiten dat gegeven de koers goed verliep en hij zo als organisatie iets moois presteerde”, keek winnaar Lars terug op zijn wedervaren. “Tegenover vorig seizoen op dit moment besef ik dat ik een supergrote stap voorwaarts heb gezet. Na drie dagen koers voelde ik me nog altijd heel sterk.”

Organisator Wim en fietsende zoon Lars Craps
Organisator Wim en fietsende zoon Lars Craps

Het was opnieuw het zwaardere oude parcours van deze koers nadat er vorig jaar een ommetje werd verricht langs de Sint-Pieter en Pauwelkerk van Neerijse.

“We reden opnieuw langs de Kleinwaverstraat in het centrum van Huldenberg, een korte maar stevige knik over een lengte van zevenhonderd meter. De finish lag nog op dezelfde locatie maar in de andere richting tegenover vorig seizoen, maar het lag wel bovenaan.Het parcours was enorm eerlijk.”

Na Craps werd Mertens tweede, voor Cumps, Offermans en Limburgs kampioen Rutger Wouters.

Craps’ volgende uitdagingen zijn de Tour de Moselle (10-12/09) en hopelijk de week nadien de beloftenversie van Luik-Bastenaken-Luik (18/09).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *