logo Casalina

Lander Artoos wint afgetekend bij de junioren in de Ravesteincross

Lander Artoos wint afgetekend bij de junioren in de Ravesteincross
Lander Artoos ploetert naar winst in eigen dorp

Al vanaf het einde van de openingsronde trok Lander Artoos in de aanval in zijn thuiscross in Hever. Achter hem streden Mick De Keyser uit Heverlee en Kempenaar Stan Van Looy voor plaats twee. Na talloze haasjes-over was die finaal voor de Leuvenaar. Brent Maes en Kobe Van Den Bulck waren nog de overige renners die binnen twee minuten achterstand op de leider de meet haalden, ze schaarden zich zo in de top vijf.

Al vanaf de start van de juniorenreeks, met 25 deelnemers, begon het stevig te gieten. Zo werd de omloop nog zwaarder en wist je, de sterkste zal het halen. Artoos van de AA Drink – Young Lions koos al snel het hazenpad. Achter hem streed het duo De Keyser en Van Loon rondenlang voor plaats twee. In de modderstroken gingen ze elkaar veelvuldig voorbij om dan weer samen te belanden. In de slotronde kon de Leuvenaar van de AA Drink Young Lions zijn metgezel van Acrog-Tormans overboord zwieren. Hij kwam nog tot op een kleine halve minuut van winnaar en ploegmaat Artoos. Die was enorm blij met winst op eigen bodem.

Junioren Mick De Keyser uit Heverlee (links) en Stan Van Looy vochten heel lang om plaats twee
Junioren Mick De Keyser uit Heverlee (links) en Stan Van Looy vochten heel lang om plaats twee

Xander Danckaarts uit Overijse dook na een mindere start in de slotfase op in de top tien van de race, de tiener van Starbikes-Bert Containers werd er na een zware strijd finaal negende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *