logo Casalina

Junioren Soontjens en Geeraerts willen top tien in Superprestige Ruddervoorde

Junioren Soontjens en Geeraerts willen top tien in Superprestige Ruddervoorde
Soontjens (l) en Geeraerts (tweede van rechts) samen in beeld

Baalse veldritjunioren Arthur Soontjens en Ferre Geeraerts zijn zaterdag aan zet in de Superprestigemanche van Ruddervoorde, een onvervalste weidecross. Beiden dromen luidop van top tien en de daarbijhorende UCI-punten en studeren daarenboven ook samen aan het Atheneum in Aarschot. Ze zijn blij dat ze nog kunnen crossen ondanks het gebrek aan fysieke publieke aanmoedigingen.

Beiden kennen elkaar al vanaf de geboorte daar hun ouders elkaar goed kennen, buiten dezelfde school delen ze ook dezelfde trainer, Stijn Corten.

Geeraerts zal in Ruddervoorde als tiende afgeroepen worden voor de start.

“Ik sta dus op de tweede startrij. Ik heb mijn zinnen zeker gezet op een plaats bij de tien besten en bij de vijf beste Belgen. Ik ben blij dat we kunnen crossen en dat is het voornaamste, toeschouwers en aanmoedigingen zijn altijd leuk maar dat gaat nu op het moment niet en ik vind dat in deze omstandigheden niet zo erg”, opent de tiener die sportwetenschappen studeert en voor YCT Demer en Dijle crost. “Ik weet dat ik fysiek goed ben en wel mee kan met de beteren. Ik weet dat ik moet presteren om bij selecties te zijn , ik was enkele weken terug in het Zwitserse Steinmaur zwaar gevallen. Ik moest daardoor naar de materiaalpost lopen en volgde daar op een minuut van de allerlaatste. Ik ben dan toch blijven doorzetten op uiteindelijk nog negende te worden. Dat lukte omdat ik mentaal sterk stond en ik aan het denken was aan de UCI-punten die enkel de tien besten krijgen. Ik was ook blij dat ik in mijn eerste Belgische UCI-cross in Beringen vijfde werd, dat deed zeker deugd.”

Soontjens ambieert eveneens top tien met het zicht op UCI-punten.

“Ik gok dat ik er op de vierde of vijfde startrij zal post vatten. Dat we nu zonder publiek moeten rijden, doet me niet enorm veel. Gezien er bij een doordeweekse juniorencross nooit echt veel toeschouwers aanwezig zijn zoals dat bij de profs het geval is. Ik mik op top tien en zal tevreden zijn als ik een goed gevoel heb ondervonden en ik mezelf heb laten zien. Over mijn seizoen tot nu toe ben ik niet helemaal tevreden, maar ik zie dat nog verbeteren. Ik vind het voorlopig moeilijk om in mijn wetstrijdritme te komen en dat heb ik wel nodig om op mijn beste te zijn. Dat is deels het gevolg van een gebrek aan continuïteit in de veldritkalender”, wist de scholier die een opleiding LO en Sport volgt aan het Aarschotse atheneum Kamsa. Hij verdedigt al enkele jaren fier de kleuren van de AA Drink-Young Lions, die gevestigd zijn in Haacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *