logo Casalina

Jeugd veldritinitiatie Ravestein Parkcross in Hever van 17 november afgelast. Crossen weekend nadien gaan nog door!

Jeugd veldritinitiatie Ravestein Parkcross in Hever van 17 november afgelast. Crossen weekend nadien gaan nog door!
De initiatie in Hever anno 2018 Credits Pieter Pauwels

KWC De Verenigde Sportvrienden en de Boortmeerbeekse sportdienst organiseerde oorspronkelijk op woensdag 17 november in het Ravesteinpark in Hever een initiatie voor de cyclocrossende jeugd. Gezien het dreigende coronagevaar werd besloten om deze activiteit af te lasten. Hierdoor moeten de 85 ingeschrevenen afzien van een interessante initiatie van Sven Nys en voormalig bondscoach Rudy De Bie.

De spannende avonturen in het veld van hun idolen deden alvast vele kinderen watertanden om het zelf eens op de fiets in de modder te proberen. KWC De Verenigde Sportvrienden en de sportdienst van de gemeente Boortmeerbeek wilden hun ambities graag een duwtje in de rug geven. In Hever waren op woensdag 17 november wielerliefhebbertjes tussen zes en twaalf jaar welkom.

Het was de bedoeling om onder begeleiding van veldriticonen Nys en De Bie in een ongedwongen sfeer enkele ingekorte rondjes over het parcours rijden. In de Ravesteinstraat stonden tussen 14 en 16 uur het rijden van rondjes onder begeleiding in de agenda. Helaas komt de vierde coronagolf eraan…

De cyclocrossen van het daaropvolgende weekend op 20 en 21 november staan voorlopig nog wel op schema.

“Het leek ons geen goed plan om kinderen van verschillende leeftijden te mengen in deze huidige gezondheidssituatie. Voorlopig gaat onze cross tijdens het daaropvolgende weekend nog door”, klonk het bij de organisatie. “We hadden onlangs overleg met de gouverneur en de burgemeester. Onze wedstrijden hangen voorlopig aan een zijden draadje. We zien wel waar het heengaat, we leven op goede hoop.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *