logo Casalina

Geflitst op koers: streekgenoten Lies’l Schevenels en Rhune Clynen

Geflitst op koers: streekgenoten Lies’l Schevenels en Rhune Clynen
Schevenels en Clynen net voor de rit huiswaarts

Op de kermiskoers in Tielt-Winge waren Limburgse streekgenoten Rhune Clynen (19) en Lies’l Schevenels (18) aanwezig. De renner van Team Deschacht – Maes – Hens had net een koers gereden, met pech in de slotkilometer. De mountainbikester en cross van Vondelmolen – De Ceuster had net een pittige trainingsrit in de buurt achter de rug. Het laatste half uurtje op de fiets huiswaarts legde ze met Clynen af.

Clynen uit Halen heeft een mountainbikeverleden, maar richt zich dit seizoen volledig op de weg met Team Deschacht – Maes – Hens. Hij kwam enkel nog aan de start van het BK mountainbike en kwam enkele maanden geleden van UCT Ride over.

“Ik heb tot nu toe een prima seizoen achter de rug. We presteerden vaak collectief zoals in Romsée-Stavelot-Romsée waar kopman Loockx won, dat was een mooie herinnering. In Tielt-Winge begon het jammer genoeg regenachtig, maar verbeterde het gaandeweg. Met nog twee bochten te gaan ging ik jammer genoeg tegen de vlakte, ik kon nog uitrijden”, wist Clynen. “We kennen elkaar al lang. Daar we kort bij mekaar wonen, gaan we al wel eens samen trainen als dat goed uitkomt.” Clynen zijn volgende koers is donderdagavond in Hoeleden, opnieuw vlakbij huis.

Schevenels uit Lummen rijdt tijdens de zomer op de mountainbike en des winters in het veld. In de jeugdreeksen behaalde ze al de Belgische mountainbiketitel.

“Ik ben fier op mijn bronzen beloftenmedaille op het Belgisch kampioenschap mountainbike even geleden in Houffalize. Binnenkort begint ondanks dit warme weer het veldritseizoen opnieuw. Ik ben vooral tuk op crossen met enorm veel modder, wedstrijden waarvoor de meesten de moed in de schoenen zakt. Ik kijk er nu al naar uit. Ik moest twee uurtjes trainen, Tielt-Winge viel perfect om een laatste halfuurtje koers mee te pakken en dan konden we gelijk naar huis fietsen”, vertelde Schevenels wiens crossseizoen begint met Vorselaar en Beringen over enkele weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *