logo Casalina

Frauke Tordeurs aasde voor eigen volk op de provinciale titel en greep deze ook!

Frauke Tordeurs aasde voor eigen volk op de provinciale titel en greep deze ook!
Frauke Tordeurs met enkele van haar fans in het eigen Halle

Dertienjarige aspirante Frauke Tordeurs scoort niet alleen in het veld, maar ook op de weg drukt ze stilaan haar stempel. Dat het provinciaal kampioenschap voor eigen publiek in Halle-Buizingen plaats vond, was op dat vlak een meevaller! Ze kon zich handhaven in het peloton tussen de jongens en hield finaal haar concurrentes achter zich.

Enkele weken geleden in de koers van Sint-Joris-Weert sprak Tordeurs al haar ambities uit, dat kunt u hier nog eens lezen.

“Ik had de omloop van mijn thuiswedstrijd al meermaals verkend, we moesten over een afstand van 36 kilometer per ronde een pittige helling keer op keer nemen. Ik had wat last van de warmte, eens we bergaf fietsten was er gelukkig sprake van een fris windje”, vertelde ze net na haar titelstrijd. “Ik ben tevreden over mijn kampioenschap, de focus lag al even op deze wedstrijd. Ik wou in een groepje met tien à twintig jongens meerijden in de koers en dat lukte me goed. Ondertussen kon ik de concurrentes in het oog houden. Ik ben blij dat ik de titel en de daarbijhorende trui kon veroveren.”

Op haar wielerkalender van het talent van Royal Cureghem Sportif staan alvast de driedaagse Antwerp Cycling Tour voor aspiranten en het Belgisch kampioenschap in Hoogstraten. Deze week is ze op stage op het Sven Nys Cycling Center in Baal. Uiteraard mikt ze komende winter op hopelijk wat competitie en klinkende resultaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *