Q8 tempo oil banner

 

SC Aarschot wint nipt oefenpot op KAC Betekom

SC Aarschot wint nipt oefenpot op KAC Betekom
KAC Betekom bracht nog gevaar via zijn invallers

In de eerste helft legde Aarschotse nummer negen Jordy Vroom op de tegenaanval meteen de eindstand van de partij vast, 0-1. In de tweede helft kwam KAC Betekom nog fiks opzetten met onder andere de prima invallers Vander Elst, Grenié en Poukens. Het moet wel gezegd worden dat bij de thuisspelende blauw-roden zo goed als een volledige voorlinie ontbrak in één van hun eerste duels onder een loden zon. Door de warmte en het inpassen van vele nieuwe spelers verliep het voetballend niet steeds even vlot.

Thuisspeler Jorn De Winter was nog op congé, nieuwe spits Kevin Clerckx was nog geblesseerd out. Deze laatste staat wel paraat voor de oefenmatch tegen KSC Lokeren-Temse van dit weekend. Bjorn Vander Elst was erbij maar speelde slechts iets meer dan een kwartier omdat hij nog niet zo lang bij de groep was aangesloten na zijn vakantie. Bij de bezoekende eersteprovincialer ontbraken Nadjim Haroun en Quinten Saerens.

Tijdens de aanvangsfase ging het op en neer tot …

de bal rond minuut tien in de kluts voor de voet van Valkenborg botst, hij maakt af in doel maar er was al gevlagd voor offside. Bij een vrije trap iets na het kwartier plaats Janssens de bal in de rechterbenedenhoek waar ook doelman Van Kerckhoven gevat tussen kwam. In de snelle tegenreactie werd Vroom diep gestuurd en omspeelde hij thuisdoelman De Jonge, 0-1.

Vroom scoorde de enige treffer voor SC Aarschot op KAC Betekom
Vroom scoorde de enige treffer voor SC Aarschot op KAC Betekom

In de eerste helft kreeg Betekom nog mogelijkheden via Aertgeerts en Silva Pereira. Aan de overzijde trapte aanwinst Mirri een vrije trap in de handen van de thuisgoalie. Betekomnaar Krauze kwam slecht neer en moest met pijn in de linkerpols gewisseld worden. Nadien kwam er een breuk én een barst in het getroffen gewricht aan de oppervlakte na onderzoek. Bij beide teams vielen in de opbouw onzorgvuldigheden te noteren, Aarschot toonde iets meer initiatief, Betekom liet het op zich afkomen. In de tweede helft veranderde het spelbeeld ten voordele van KAC. Een voorzet van Grenié vanaf links belandde bij Paun die van dichtbij op de keeper besloot, uit de daaruitvolgende corner resulteerde niets baanbrekends. Ondertussen had bezoeker Hermans de bal ook nog eens met de lat doen kennis maken.

Net toen SC Aarschot terug aan beurt leek, onder andere via een actie van Hermans over rechts die net werd gemist door Taeymans, moesten ze met een man minder verder. Geerkens kreeg zijn tweede gele karton onder de neus. De grootste kans viel te beurt aan Poukens. Met een klein kwartier te gaan pakte hij de bal op de borst en in dezelfde beweging vuurde hij af op doel. De bal raakte de paal.

Poukens (liggend) ziet zijn inzet op de linkerpaal belanden
Poukens (liggend) ziet zijn inzet op de linkerpaal belanden

Doelpunt: 17′ Vroom (0-1) Rood: 75′ Geerkens (2xgeel, A)

Geef een reactie