logo Casalina

Arnaud Delimont countert, versnelt en wint in Sint-Joris-Weert

Arnaud Delimont countert, versnelt en wint in Sint-Joris-Weert
Winnaar Delimont omgeven door tweede Maeck (l) en derde Techeur

Arnaud Delimont uit Outgaarden was de primus bij de dertienjarige aspiranten in Sint-Joris-Weert. Hij ontbond zijn duivels met nog welgeteld vier van de vijftien rondes af te leggen, voordien was de man in vorm van Brain² Olympia-Tienen vooral actief in de tegenaanval. Bij de meisjes won veldrijdster Frauke Tordeurs uit Halle.

De deelnemers moesten vijftien rondjes afleggen, goed voor in totaal 24 wedstrijdkilometers.

In de eerste koersfase bleef alles samen, wel viel te noteren dat Tom Fauchet onderweg net onder de neus werd gestoken door een wesp. Dat riep hij alleszins naar zijn supporters langs de weg, hij had er zoveel last van dat hij de ronde nadien afstapte om zich te laten verzorgen. In het peloton kregen enkele rennertjes het moeilijk zoals Senne Brands uit Edegem en Gus Adriaensen. Het duo moest lossen, maar reed dapper uit, dat was ook het geval voor Giel Lejeune uit Rotselaar en Sacha Dessart uit Sambreville. Op kop van het peloton bepaalde Mattias Geraerts uit Zele en Quinten Vanderwegen uit Aarschot voorlopig het tempo.

Halfweg bestond het peloton uit een kleine tien renners, even later waren ze maar slechts met zeven zijnde latere winnaar Delimont, Bjarni Techeur uit Acosse, Mattias Ockerman uit Hoeilaart, Mattias Geraerts, Augustin Maeck, Thibaut Warrant uit Sohier en Floren Appeltants uit Tienen. Warrant lanceerde de eerste echte aanval maar Delimont reageerde gevat. Twee doortochten aan de meet later poogde Warrant andermaal. Delimont stond het niet toe. Met nog vier doortochten aan de meet te gaan was het de beurt aan Delimont en hij had meteen het goede tempo te pakken. Appeltants probeerde de achtervolging te leiden en grouperen, maar Delimont bleef zijn voorsprong uitvergroten. Hij won finaal, ploegmaats bij Team Geo-Therm – SCV Marchovelette, Maeck en Techeur eigenden zich de tweede en derde plaats toe. Appeltants viel als vierde net naast het podium, Warrant vervolledigde de top vijf voor Ockermann en Geraerts. Tordeurs was het eerste meisje.

“Ik had toch op iets beters gehoopt qua gevoel. Het was mijn eerste koers van het seizoen en nog niet alles staat op punt. Ik hoop dat het op het provinciaal kampioenschap in het eigen Halle-Buizingen veel beter gaat, ik hoop daar zelfs te winnen”, verklapte de gemotiveerde renster van Royal Cureghem Sportif die volgend weekend in het Oost-Vlaamse Rozebeke aanzet.

Tweede Maeck en derde Techeur erkenden hun meerdere in winnaar Delimont en verklaarden dat ze te laat op zijn uitval reageerden. Delimont droeg nog een rode blos van zijn inspanning met zich mee. “Ik ben heel blij met deze overwinning, dit deed enorm deugd! Ik reageerde wanneer het moest en had nog energie genoeg om zelf te versnellen. Ik ga hier nog even van genieten”, wist eerste Delimont.

Frauke Tordeurs richt zich op haar thuisrace, het PK
Frauke Tordeurs richt zich op haar thuisrace, het PK

Één gedachte over “Arnaud Delimont countert, versnelt en wint in Sint-Joris-Weert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *