logo Casalina

Frans Claes sprint naar podium in M3 Montafon

Frans Claes sprint naar podium in M3 Montafon
Frans Claes in de Dolomieten

Frans Claes is onlangs knap derde geworden in de M3 Montafon mountainbike marathon. In een spannende eindsprint moest de Leuvenaar nipt de duimen leggen voor de Duitser Sacha weber en de Zwitser Hansueli Stauffer. Het Oostenrijkse Schruns was naar traditie the place to be voor de M3 Montafon mountainbike marathon. Deze extreem zware wedstrijd telde maar liefst 130 kilometers waarin een slordige 4.500 hoogtemeters beklommen moesten worden.

Frans Claes van de Verhofsté Group MTB Team startte prima en kon zich al snel in een kleine kopgroep nestelen. Pas in de tweede afdaling viel het groepje uit elkaar en wisten Sascha Weber en Hansueli Stauffer een kleine voorsprong bij elkaar te fietsen. “Het duo liep een kleine drie minuten uit op ons. Markus Kaufmann en ik hebben de kloof pas kunnen dichtrijden in de laatste lange beklimming. Helaas zaten we dan al te dicht bij de top om op en over hen te kunnen gaan. Toen was het duidelijk dat we met vier naar de finish zouden rijden”, wist Claes.

De tweevoudige Belgische kampioen probeerde in de laatste kilometers nog een paar keer weg te glippen, maar zijn demarrages werden telkens in de kiem gesmoord. De loodzware wedstrijd eindigde op een sprint met vier. Met veel panache sprintte Claes zich naar de derde plaats. “Het was een dubbeltje op zijn kant. Ik had nooit gedacht dat we met vier renners zouden moeten sprinten. Ik eindig als derde en ben hier uiteraard super tevreden mee. Al is het misschien ook een beetje een gemiste kans. In ieder geval, ik ben klaar voor de komende wedstrijden”, wist de derde die afkomstig is uit Wezemaal.

Frans Claes staat vandaag, woensdag, al aan de start van de bekende Ironbike in Ischgl, een vierdaagse etappewedstrijd in Oostenrijk. Tien dagen later staat de vijfdaagse Swiss Epic al op het programma, aan inspanningen geen gebrek!

Geef een reactie