logo Casalina

Frans Claes op podium Roc d’Ardenne

Frans Claes op podium Roc d’Ardenne
@Eddy Pelgrims Frans Claes aan de slag in de Roc d'Ardenne

Na twee jaar konden de marathon mountainbikers opnieuw voluit gaan in Roc d’Ardenne. De Ardennenklassieker in Houffalize kende dit weekend alweer een uitstekende editie. Frans Claes haalde het podium na zijn landgenoot Wout Alleman en de Nederlander Tim Smeenge, die tweede werd.

Roc d’Ardenne is een UCI marathonkoers met maar liefst 115 kilometer en zo’n 3.500 hoogtemeters. Place to be was het mountainbikeparadijs in en rond Houffalize. Frans Claes van het Verhofsté Group MTB Team, had er zaterdag duidelijk zin in. Na de Andalucia Bike Race, de Cape Epic en de 4 Islands Race was Roc d’Ardenne zijn eerste wedstrijd sinds maanden waar hij zonder partner aan de start stond.

“Nadat deze race de afgelopen twee jaar was afgelast, voelde het geweldig om weer in Houffalize te zijn. Voor een keer kregen we droge en zonnige omstandigheden waardoor het parcours er een stuk sneller bij lag dan normaal. Dat werd ook meteen duidelijk toen de koers ontplofte bij de start. Ik nestelde me in een sterke tweede groep en kon daarna stelselmatig opschuiven. Dat bleek de beste strategie.”

De tweevoudig Belgisch kampioen mountainbike marathon kent de streek en ook de finish op zijn duimpje.

Dat geeft hem het voordeel om de koers goed in te delen. Op twee kilometer van het einde zette de Leuvenaar zich op kop van zijn groep en snelde als eerste de single tracks naar beneden richting finish. In de sprint kon Claes de Brit Ben Thomas en de Zwitser Martin Fanger nog afhouden. Zo eindigde hij als derde in een snelle editie van de Roc d’Ardenne.

“Ik ben erg tevreden met dit resultaat, dit was het hoogst haalbare vandaag. Ik voel dat er nog progressiemarge is, al zal het moeilijk worden om iemand al Wout Alleman op korte termijn te verslaan. Over drie weken rijd ik de Belgian Mountainbike Challenge met tussendoor nog de wegwedstrijd GP Vermarc in mijn geboortestreek Wezemaal. Daarna trek ik op hoogtestage naar Livigno om deze zomer te pieken in de alpenkoersen. Hopelijk doe ik dan mee voor een overwinning.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *