logo Casalina

Binnenkort operatie voor Jetze Van Campenhout, mogelijk geen crossen meer deze winter

Binnenkort operatie voor Jetze Van Campenhout, mogelijk geen crossen meer deze winter
Jetze Van Campenhout in de weer op training in Lichtaart

Tot nu toe leken de resultaten van tweedejaarsbelofte in orde in de zes crossen die hij tot nu toe reed, eindigde hij nooit buiten de vijf besten. De belofte van Team Deschacht-Hens-Maes won zelf midden september in Knesselare, maar voelde dat de motor niet op maximaal toerental draaide. De knoop werd doorgehakt en de oorzaak van zijn mindere vorm, zijn amandelen, beleven momenteel hun laatste weken in de keel van de jongeman uit Kapelle-op-den-Bos.

Van Campenhout ondervond er al enkele maanden hinder van.

“Het was precies of ik voortdurend keelpijn had. Na onderzoek bleek het dat het de amandelen waren die bleven opspelen, ik had er al last van sinds de zomer. Ik werd dan ziek, nam antibiotica en lag hierdoor een weekje ofzo plat en kon dus zo ook een week niet fietsen. Ik had dan een week of drie nodig om op deftig niveau te komen, maar als je scherp staat draait je immuunsysteem iets minder. Net op die manier werd ik dan terug ziek en begon de vicieuze cirkel opnieuw. Normaal gezien staat de operatie midden november gepland, maar hopelijk kan het nog sneller. Na de operatie zal ik dan tot eind november rusten om dan ongeveer vanaf december te beginnen met de opbouw naar het wegseizoen toe.”

Jetze reed dus mogelijk vorig weekend zijn laatste cross in Herenthout, die hij bezegelde met een vijfde stek.

“Zeer eventueel zou ik op het einde van het veldritseizoen nog enkele crossen rijden, maar dat is zeer misschien het geval. Het zal dan eerder als voorbereiding in de richting van het wegseizoen fungeren. Ik wil daar komend jaar ook van me laten horen en hopelijk vloeit dat over in een eens probleemloze en productieve veldritwinter. Ik reed zes crossen en het gevoel was niet top, maar ik heb toch eens gewonnen. Dat hebben we dan ook eens meegemaakt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *