logo Casalina

Belgisch kampioenschap wielrennen voor beloften en elites z/c is voor Arne Bauters en Sander Rietjens de kers op de taart!

Belgisch kampioenschap wielrennen voor beloften en elites z/c is voor Arne Bauters en Sander Rietjens de kers op de taart!
Van links naar rechts Bauters, burgemeester Vander Elst en Rietjens aan de startzone van zondag

Deze zondag vinden de Belgische kampioenschappen voor elites z/c en beloften plaats in het heuvelende Bertem. Vooral thuisrenners Sander Rietjens en Arne Bauters, beiden liefhebbers van de hellingen, kijken er al even naar uit. Burgemeester Joël Vander Elst nam enkele maanden geleden om deze twee kampioenschappen naar Bertem te halen, de vorige keer dat er in de streek zulke titelstrijden waren dateert van 2014 in het naburige Vossem.

De locatie van het BK kwam eerst een beetje als een verrassing.

“Dat was voor ons ook enigszins een verrassing. We kregen de vraag van de wielerbond of we het niet wilden organiseren, want ze vonden geen gepaste locatie. Dit leek me de ideale gelegenheid om renners uit de buurt een geste te doen. We willen na deze zware coronaperiode enigszins proberen om de plaatselijke horeca op deze manier wat te steunen. We willen mensen terug bij elkaar en terug buiten brengen, laat ons hopen dat de voorspelde regen grotendeels uitblijft. Zo’n kampioenschappen brengt mensen samen en heeft meestal een enorm draagvlak”, wist Bertems burgemeester Joël Vander Elst. “Dit BK is een beetje de kers op de taart voor de vele koersen die er in de buurt zijn geweest en nog aankomen.”

Opmerkelijk gegeven bij beide thuisrenners die voor Team Basso Flanders uitkomen, ze ontvingen beiden op donderdag een kleine tien dagen geleden hun tweede Pfizershot tegen corona.

Sander Rietjens wikt en weegt zijn kansen op deze thuiskoers. Hij start als elite z/c al om 10 uur aan zijn race.

“Het parcours moet me wel liggen, die korte hellingen, dat verteer ik goed. De opéénvolging van de Diepestraat met kort daarop de Mezenstraat gaat er bij velen inhakken. Ik zal op de goede plaats proberen zitten wanneer het peloton scheurt. Ik heb de inspanningen van twee rondes in de benen en de conditie is dik in orde. Ik voelde zondag in Tielt-Winge al power in de benen, maar kon dat nog niet doortrekken. Ik vermoed dat dat Pfizerspuitje daar iets mee te maken heeft. De goesting is er wel. Langs de andere kant de tegenstand bestaat uit vele ex-profs zoals Baugnies, Van Impe, Seye. Uit de wijde omgeving hebben Devos, Clé en Gerits wel kansen. Vooral Gerits zie ik presteren. Wie er ook kampioen zal worden, het zal sowieso een complete en sterke renner zijn.”

Belofte Arne Bauters begint er zondag aan om 14.30 uur. Hij dicht zichzelf weinig titelkansen toe.

“Het is uiteraard een loterij, je weet nooit wat verwachten. De juiste teams moeten mee zijn in de vlucht, als het weer minder zou zijn, dan is dat al een opsteker. Ik heb trouwens liever lange hellingen in plaats van het korte werk. Langs de andere kant kan de opéénvolging van de heuvels en het totaal aantal hoogtemeters in mijn voordeel spelen. Ik hoop alleen binnen te komen, de spurt is niet mijn wapen. In koers loopt het tot nu toe niet goed, op training trap ik mijn beste wattages ooit, hopelijk komt het er eens uit. De vorm is meer dan in orde, ik ben benieuwd. Op vlak van favorieten kijkt men naar Thibau Nys, nu heeft hij wel geen ploeg om zijn spurt voor te bereiden, maar op het einde vindt hij meestal zelf zijn weg.

De elites z/c of elites 2 starten om 10 uur aan Sporthal Verona (in opbouw) in de Dorpstraat. De aankomst wordt rond 13.30 uur in de Paardenstraat voorzien, tussen start en aankomst moeten de starters één ronde van 16,5 kilometer en zeven stuks van 18,2 kilometer overwinnen, in totaal 145,6 kilometer.

De beloften vertrekken om 14.30 uur aan Sporthal Verona in de Dorpstraat. Zij malen een rondje van 16,5 kilometer en acht van 18,2 kilometer voor een totaal van 163,8 wedstrijdkilometers. De finish is voorzien omstreeks 18.30 uur in de Paardenstraat.

Bertem organiseert het BK voor beloften en elites z/c op 22/08, bij deze de omloop
Bertem organiseert het BK voor beloften en elites z/c op 22/08, bij deze de omloop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *