logo Casalina

Baloise Belgium Tour doorkruist de 3 gewesten, Mathieu van der Poel voert indrukwekkend deelnemersveld aan

Baloise Belgium Tour doorkruist de 3 gewesten, Mathieu van der Poel voert indrukwekkend deelnemersveld aan
Thibau Nys aan de start van de Baloise Belgium Tour

Start in Scherpenheuvel-Zichem, een sprintersrit in Knokke-Heist, een tijdrit in Beveren, een Ardennenrit in Durbuy en de apotheose onder het Atomium in Brussel. De Baloise Belgium Tour doorkruist van 14 tot 18 juni de drie gewesten en belooft voor elk type renner wat wils. Alleskunner Mathieu van der Poel start als topfavoriet in deze vijfdaagse UCI ProSeries-wielerronde, maar het lijstje namen die op ritwinst of meer mogen hopen is dit jaar indrukwekkender en langer dan ooit.

Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck), Fabio Jakobsen (Soudal Quick-Step), Caleb Ewan (Lotto Dstny), Alexander Kristoff (Uno-X), … Als het deze week op sprinten aankomt in de Baloise Belgium Tour zullen deze kleppers zeker meestrijden. Stuk voor stuk hebben zij massasprints in de Tour de France naar hun hand gezet en op Kristoff na hebben ze allen ook al één of meer ritten in vorige edities van de Baloise Belgium Tour op hun naam geschreven. Onder andere Gerben Thijssen (Intermarché-Circus-Wanty) en Sam Welsford (DSM), die dit jaar al diverse sprints gewonnen hebben, zullen hen trachten het vuur aan de schenen te leggen.

Ook Jasper Philipsen mag zeker op ritwinst mikken in de Baloise Belgium Tour
Ook Jasper Philipsen mag zeker op ritwinst mikken in de Baloise Belgium Tour

Maar wie de Baloise Belgium Tour wilt winnen, moet van alle markten thuis zijn. Vijf ritten en evenveel uiteenlopende parcoursen leveren wellicht in de goeie traditie van deze ronde aan het einde een veelzijdige winnaar op. Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck), dit voorjaar winnaar van Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix, is zonder twijfel zo iemand. De Nederlander start als topfavoriet. Ook Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), Florian Vermeersch (Lotto Dstny) en Yves Lampaert (Soudal Quick-Step) kunnen op uitdagend terrein het verschil maken. Lampaert, vorig jaar proloogwinnaar in de Tour de France, is ook sterk in het werk tegen de klok.

Ook John Degenkolb (DSM), Sep Vanmarcke (Israel-Premier Tech), Dries De Bondt (Alpecin-Deceuninck) en Gianni Vermeersch (Alpecin-Deceuninck) zijn renners die wellicht niet vijf dagen lang anoniem zullen meerijden. En de ambitie om zich te tonen heeft ook Thibau Nys (Trek-Segafredo). De twintigjarige neoprof uit Baal boekte enkele weken geleden in de Ronde van Noorwegen zijn eerste profzege, voegde daar vrijdag in de GP Kanton Aargau in Zwitserland meteen een tweede zege aan toe en rijdt woensdag in de openingsrit met start en aankomst in Scherpenheuvel-Zichem als het ware in zijn achtertuin.

Start aan de basiliek, finish aan het Atomium

De officiële ploegenvoorstelling van de Baloise Belgium Tour vindt op dinsdag 13 juni van 17u30 tot 18u30 plaats op het plein voor de basiliek van Scherpenheuvel. Na de openingsrit in Scherpenheuvel-Zichem op woensdag is er donderdag een vlakke rit van Merelbeke naar Knokke-Heist, vrijdag een individuele tijdrit van 15 km in Beveren en zaterdag een pittige klimetappe in en om Durbuy. De Baloise Belgium Tour kent op zondag 18 juni zijn ontknoping met een rit van Brussel naar Brussel met aankomst aan het Atomium.

Veiligheid

Veiligheid voor de renners is opnieuw één van de grote aandachtspunten in deze Baloise Belgium Tour. Veiligheidspartner Safe Cycling ontwikkelde naast de digitale aanwijzingsborden die al gebruikt werden in diverse voorjaarskoersen nu ook digitale ‘obstacle safety lights’: palen die op gevaarlijke plekken staan worden ingepakt met een stootkussen en extra aangeduid met een digitale pijl erboven. De Safety Turns die vorig jaar werden geïntroduceerd in gevaarlijke bochten keren ook terug, net als de safetybumpers en totems van Boplan.

Wim Ruelens in de vertrouwde Rodaniawagen in de nieuwelingenkoers in Tielt-Winge
De Rodaniawedstrijdwagen van Sport Omroep gaat de Baloise Belgium Tour vooraf

Baloise Kids Ride

Ook voor kinderen is veilig (leren) fietsen erg belangrijk. De Baloise Belgium Tour zet zich hiervoor in via de organisatie van Baloise Kids Rides in Scherpenheuvel-Zichem (woensdag 14 juni), Durbuy (zaterdag 17 juni) en Brussel (zondag 18 juni). Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen gratis deelnemen. Ze maken van nabij kennis met het wielrennen en leren hun technische vaardigheden op de fiets te verbeteren. Dat doen ze onder meer via een hindernissenparcours en een begeleide rit op een stukje van de finale van het profparcours. Na afloop krijgt iedereen een welverdiende medaille.

Rittenschema

Rit 1 – 14.06: Scherpenheuvel-Zichem – Scherpenheuvel-Zichem (165 km)
Rit 2 – 15.06: Merelbeke – Knokke-Heist (175,7 km)
Rit 3 – 16.06: Beveren (individuele tijdrit 15,2 km)
Rit 4 – 17.06: Durbuy – Durbuy (172,6 km)
Rit 5 – 18.06: Brussel – Brussel (194,8 km)

Live

De Baloise Belgium Tour is dagelijks vanaf 15 uur live te volgen op tv: op Sporza, RTBF en Eurosport. En uiteraard ook via de diverse kanalen van de Baloise Belgium Tour zelf:

www.baloisebelgiumtour.be
www.facebook.com/BaloiseBelgiumTour/
www.instagram.com/baloisebelgiumtour/
www.twitter.com/belgium_tour/

Één gedachte over “Baloise Belgium Tour doorkruist de 3 gewesten, Mathieu van der Poel voert indrukwekkend deelnemersveld aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *