logo Casalina

Australische Chloe Moran schrijft eerste tweedaagse Vermarc Cycling Project op haar naam

Australische Chloe Moran schrijft eerste tweedaagse Vermarc Cycling Project op haar naam
Het eindpodium van alle klassementstruien in Bierbeek van het Vermarc Cycling Project

In Bierbeek kwam in een organisatie van Vermarc Cycling Sport en het plaatselijke Bierbeekse Sportcomité de Australische Chloe Moran al met de groene puntentrui aan de start nadat ze in de openingsrit in Nieuwrode tweede was geëindigd in de spurt. In Bierbeek bevond ze zich in de finale met negen anderen in de voorhoede. Ze was de snelste van het gezelschap en nam buiten de dagzege en de groene puntentrui ineens ook de gele leiderstrui mee.

De Nederlandse Scarlett Souren won in Nieuwrode en droeg het geel, maar kwam door examens niet meer aan de start in Bierbeek. Geen geel tricot dus in het peloton.

De eerste actie van de dag was de winst van de eerste knelpuntenspurt door Belgisch kampioene Ellen Van Loy die D’Hont en de Nederlandse Van Wersch vooraf ging. Na 25 van de iets meer dan honderd kilometers wedstrijd was er nog steeds sprake van een compact peloton. De eerste spurten om de rode bergtrui werden gewonnen door de leidster van het bergklassement Sophie Brouckaert, ook Debock, Debouck en Van Heel sprokkelden er puntjes. In de daaropvolgende knelspurt aan de aankomst kwam oranje truidrager van de knelspurten Margot Vanpachtenbeke als eerste door voor ploegmates bij Aca Cycling groene trui Moran en De Francesco.

De tweede sprint om het bergklassement aan de Watertoren werd opnieuw gewonnen door Brouckaert voor Jong en Michotte. De daaropvolgende sprint voor de bergtrui twee kilometer verder aan het Kwakkelbos was dan weer voor de Nederlandse Jong die landgenote Raynolds en Edwards. Ondertussen bepaalde Van Wersch het tempo in het peloton.

Op het einde van de vijfde ronde op een totaal van negen bracht Van Loy weer in actie.

De kopvrouw van De Ceuster – Vondelmolen won andermaal een knelspurt, deze keer klopte ze Vanpachtenbeke en Moran. In de zesde lus de eerste uitval met enig succes. Fiona Mertens van de WB – Bingoal Ladies kreeg twaalf tellen bonus, dat werden er maximaal een halve minuut. In de daaropvolgende ronde werd ze gevat. Ze pakte onderweg nog wel twee bergprijzen mee, Brouckaert, Jong, Vanionpää en Raynolds scoorden eveneens punten. Moran en de Nederlandse Veerman poogden te ontsnappen, meer dan acht tellen voor kregen ze niet van de jagende groep. In de daaropvolgende rushesspurt kwam Marie Maes als eerste door voor Van Loy en Vanpachtenbeke. De finale bergprijzen waren voor Vanionpää en De Francesco. In de voorlaatste ronde kregen Zwaan, Van Wersch en De Francesco een tiental seconden cadeau. Finaal kwamen daar nog Marieke Meert, oranje trui Vanpachtenbeke, Vanionpää en drager van de witte jongerentrui Jade Lenaers, Raynolds, groene trui Moran en Veerman bij. Ze kregen een kleine veertig tellen en spurtten om winst; Moran haalde het voor Van Wersch en Veerman. De pelotonspurt om plaats elf werd gewonnen door de Oekraïense Kseniia Fedotova, die daags voordien al derde werd in Nieuwrode.

Overzicht leiderstruien

Gele leiderstrui en groene puntentrui: Chloe Moran (Aca Cycling Team)
Rode bergtrui: Sophie Brouckaert (KDM-Pack Cycling Team)
Oranje knelspurtentrui: Margot Vanpachtenbeke (KDM-Pack Cycling Team)
Witte jongerentrui: Anna Van Wersch (Vander Velden Auditeurs-MTD)
Blauwe best Vlaams-Brabantse elitetrui: Eleanor Wiseman (Bingoal-WB Ladies)
Wit-blauwe beste Vlaams-Brabantse beloftetrui: Ellen Feytens (regionale selectie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *