logo Casalina

Xavier Alliet uit het niets nieuwe hoofdtrainer van VC Bekkevoort

Xavier Alliet uit het niets nieuwe hoofdtrainer van VC Bekkevoort
Trainer Xavier Alliet in zijn Binkomperiode

Na mijn korte optreden bij eersteprovincialer FC Melsbroek leek voetbaltrainer Xavier Alliet uit Haacht eventjes geen zin meer in het voetbalspelletje. En opeens verschijnt hij aan het sportieve roer bij ambitieuze derdeprovincialer VC Bekkevoort, een team dat hij goed kent daar hij de voorbije jaren hoofdcoach was bij reeksgenoot FC Binkom.

“Na die negatieve ervaring bij Melsbroek, had ik besloten om mijn trainersloopbaan te eindigen in mineur, maar vorige week werd ik gecontacteerd door een vierdeprovincialer. Ik had bedenktijd gevraagd. Na het onverwacht vertrek van Christophe Francart naar BHS United, in plaats van Bekkevoort, werd ik zondagavond opgebeld door de voorzitter van Bekkevoort. Hij vroeg of ik eventueel interesse had en of ik vrij was. We hadden maandagavond een gesprek zijn tot een overeenkomst gekomen. Ik neem de sportieve leiding in Bekkevoort volgend seizoen samen met T2 Wesley Jordens en keepertrainer Wim Vander Weyden”.

VC Bekkevoort is allesbehalve een onbekende voor Alliet.

“Ik ben ondertussen ruim 3.5 jaar coach in deze reeks en heb verschillende keren Bekkevoort aan het werk gezien. Ik ken de ploeg dus, we verliezen naar volgend jaar een paar spelers en nu hebben wij tijd verloren. Normaal ging er drie of vier versterkingen komen via de vorige trainer, maar die hebben ook beslist om niet komen. We moeten dringend nog een centrale verdediger, een middenvelder en eventueel links- of rechtsachter zoeken. Dit om de kern wat competitief te maken of iets meer concurrentie te brengen. Gelukkig kunnen wij rekenen op de goede lichting U17, die volgend seizoen bij U21 zullen optreden onder de uitstekende leiding van Wesley Jordens.”

VC Bekkevoort moest de voorbije weken al eens roteren maar is al elf duels ongeslagen
VC Bekkevoort met afscheidnemend kapitein Pira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *