logo Casalina

Thomas Vuerinckx pakt twee zeges op rij en is dé favoriet op het provinciale juniorenkampioenschap in Hoeleden

Thomas Vuerinckx pakt twee zeges op rij en is dé favoriet op het provinciale juniorenkampioenschap in Hoeleden
Thomas Vuerinckx won de Beker van België in Korbeek-Lo Beeld Kelly Vallons

Na zijn zege in Molenstede schreef Thomas Vuerinckx uit Aarschot zowaar de 27ste Vlaams-Brabantse Pijl in Korbeek-Lo op zijn naam in de massaspurt. Hij pakte meteen de gele trui in de Beker van België en kon in Korbeek ploegmaats bij Acrog-Tormans Thibo Van Den Abeele en Cisse Pauwels.

“Het gevoel was goed omdat het mijn tweede overwinning op rij was en omdat er heel veel supporters langs de kant stonden. Ik wou ik ze graag eens bedanken met winst. Komend weekend komt het provinciaal kampioenschap in Hoeleden eraan, we gaan proberen het hoogst haalbare te bereiken. Vorige zondag werd er al heel veel naar mij gekeken en nu zondag zal het nog wel erger zijn maar ik heb er zin in. Ik denk trouwens dat ik iedereen die aan de start staat, kan beschouwen als concurrent. De omloop in Hoeleden vind ik net niet zwaar genoeg om echt het peloton te laten”, blikte de winnaar afkomstig uit Nieuwrode vooruit. “Dit seizoen loopt het veel vlotter daar ik geen zware blessure opliep tijdens de voorbereiding. Ik heb mij tijdens de aanloop naar het seizoen toe telkens goed aan mijn trainingen gehouden. Daardoor wist ik dat ik in vorm ging zijn rond deze periode. Na de voorbije uitslagen was ik aan het wachten tot als ik eens ging winnen, hopelijk blijft het niet bij twee op een rij”, besloot hij gemotiveerd.

Titelverdediger Milan De Ceuster uit Tremelo en Niel Meulemans uit Tielt-Winge zijn ploegmaats van Thomas, maar zijn zeker ook in staat om de titel te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *