logo Casalina

Lozenhoek Keerbergen zet alles op alles om behoud tegen KFC Avenir Lembeek

Lozenhoek Keerbergen zet alles op alles om behoud tegen KFC Avenir Lembeek
Lozenhoek Keerbergen wil nog één keer winnen dit seizoen

Voor derdeprovincialer Nooit Verwacht Lozenhoek Keerbergen is het zondag alle hens aan dek. In de slotmatch van derde provinciale zakkers om het behoudontvangen ze KFC Avenir Lembeek. Jammer dat één van beide traditieclubs moet zakken, maar het is niet anders. Het gebeurt zeer zelden dat een dertiende moet spelen om het behoud via eindronde, Standaard Meerbeek ging in tweede provinciale al in soortgelijke positie onderuit op eigen veld tegen FC Herne. Dat willen ze aan de Lupinenweg ten alle koste voorkomen.

Sportief verantwoordelijke en ex-trainer Kurt Mattheus weet hoe laat het is, zwart-geel moet zwart-wit kloppen.

“Op de loting in Eppegem spraken we al met de trainer van Lembeek, hij leek zeer ambitieus om het behoud in derde te realiseren. Ik weet echter niet hoe een weekje zonder voetballen voor beide teams door tegenstanders Kapelle-op-den-Bos en Zichem zal resulteren”, opende Mattheus die de Lozenhoek als trainer in de lente van 2018 het team naar derde provinciale bracht om daarna sportief directeur te worden. “We hadden zeker dit scenario niet verwacht dit seizoen. Het ontbrak ons bij momenten serieus aan meeval en soms door blessures aan spelers. Jammer voor zo’n mooie ploeg als Lembeek, maar zondag moeten we voor eigen volk zegevieren. Enkel en alleen al voor onze trouwe fans en voor het bestuur dat werkelijk bijna alles voor ons doet. Ook een dikke bravo aan al onze jonge jeugdproducten, die door de vele blessures wel moesten spelen, die in de slotfase van de competitie nog meehielpen om punten te sprokkelen. We hebben zeker geen ploeg om te zakken en mikken volgend seizoen zelfs op top vijf, hopelijk komt het goed.”

Bij het thuisteam zit de spanning letterlijk nog iets hoger voor jonge middenvelder Fons Van Oosterwyck. Hij behoort al sinds de U6 tot zwart-gelen en traint al vier jaar mee met de A-kern. Sinds vorig seizoen mocht hij voor het eerst op regelmatige basis mogen starten

“Daar ben ik om te beginnen heel dankbaar voor. We zijn zeer benieuwd naar zondag en hopen dat het in ons voordeel beslecht zal worden. We kenden al een echt pechseizoen met vele blessures, hopelijk valt de spreekwoordelijke euro in ons voordeel”, aldus Van Oosterwyck die op ongeveer een stevige steenworp van de terreinen aan de Lupinenweg woont.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *