logo Casalina

Winterse voetbalsprokkels op 23 december

Winterse voetbalsprokkels op 23 december
Onder andere SNA Keiberg (rechts) moet deze zaterdagavond nog aan de bak

Prettige feestdagen toegewenst sportliefhebbers, weer of geen weer, sneeuw of geen sneeuw, hier komt weer een editie van voetbalsprokkels aan. Hierin wordt plaats gegeven aan zes eersteprovincialers, waaronder de meiden van Boutersem United, drie tweedeprovincialers, zeven derdeprovincialers en drie vierdeprovincialers. Goed voor een totaal van negentien clubs voorlopig. Indien uw nieuwtje niet tot “de lijst” behoort, dan is het steeds welkom op info@regiosport.be

P1
KHO Bierbeek
Na het ontslag van coach Tino Crabbé zijn ze bij eersteprovincialer HO Bierbeek niet meteen op zoek naar een vervanger. “Voor de winterstop zal er zeker niets veranderen”, sprak voorzitter Marc Meeus. “In de loop van het seizoen kan het zijn dat het blijft zoals het is. We zijn alleszins niet van plan om ergens een coach te halen.” T2 Gunter Magits, ondersteund door Thomas Hendrickx, dragen er de sportieve leiding.

Sportief Rotselaar
Promovendus Rotselaar zegt niet op voorhand neen tegen licentie voor nationale reeksen. De geel-blauwen duiken als derde de winterstop in. Ze doen het als nieuwkomer prima in eerste provinciale en houdt in het beste geval zelfs al rekening met een eventuele nieuwe promotie. “Als we een licentie voor nationale kunnen aanvragen, gaan we dat ook doen”, klonk het.

VK Linden
Bij eersteprovincialer Linden werden de contract van coach Jens Detruyer, T2 Ronny Selleslach en keeperstrainer Joeri Jochmans opengebroken. Ze blijven ook na dit seizoen nog zeker één jaar actief aan de Kerkdreef.

SC Out-Hoegaarden
Ref Simon Haegeman krijgt zijn kans in derde amateur. Jonge ref Simon Haegeman is al even een stijgende ster. Hij floot voor corona nog tweede provinciale, was onlangs de ref in eerste provinciale in het duel tussen Bertem-Leefdaal-Kampenhout, maar daar bleef het niet bij. Onlangs kreeg hij promotie en mag hij na nieuwjaar in derde amateur fluiten, van een vroeg kerstcadeau gesproken.

Sporting Kampenhout
Sven Swinnen (49) zal volgend seizoen de trainer worden bij geel-blauw. Swinnen tekende een contract voor drie seizoenen bij Sporting en zal Kampenhout combineren met zijn vaste job bij KV Mechelen, waar hij intussen al meer dan dertig jaar werkt. Huidig T1 Christophe Tack doet het seizoen uit. Op spelersvlak zal linkervleugelverdediger Yani Urdinov overkomen van reeksgenoot KCVV Elewijt.

Vrouwen Boutersem United
Bij een 2-2-stand in het duel tussen KVC Kessel-Lo 2000 en Boutersem United, werd de partij iets na de vijfentachtigste minuut definitief gestaakt. Een Leuvense thuisspeelster was alleen door op doelvrouw Tessa Mertens, het kwam tot een stevige botsing. Mertens was duizelig en werd genaaid aan het hoofd, gaandeweg kwamen daar ook nek- en rugklachten bij. Ze werd met de ziekenwagen aan het veld opgehaald en naar het UZ Leuven overgebracht. Of de partij op latere datum zal verder gespeeld worden of niet, zal voor de groene tafel worden beslist. We wensen doelvrouw Tessa een goed herstel en rustige maar prettige feestdagen toe.

Boutersem United anno 2022-2023
Boutersem United moet doelvrouw Tessa even missen

P2
Rapide Wezemaal
Coach Eddy Van Craen van tweedeprovincialer Rapide Wezemaal heeft bijgetekend voor drie seizoenen aan de Vleugtweg. Ter verduidelijking: die drie jaar gaan in na dit seizoen. Ook trainer van het B-team Denis Bosny tekende voor dezelfde termijn bij. Middenvelder Brent Vander Elst heeft samen met aanvaller Michael Verheyden voor volgend seizoen bijgetekend. De gesprekken met de andere sterkhouders lopen en gaan de goede richting uit.

FC Melsbroek
Melsbroek B geeft algemeen forfait, Melsbroek A ontslaat trainer Fahri Kork en Melsbroek A wordt een mix van beide ploegen. Voormalig T2 Gregory Caccavelli neemt de honneurs waar als nieuwe hoofdcoach, het nieuwe bestuur zou binnenkort ook bekend moeten raken.

KCS Machelen
Na een puik heenronde, afgesloten op een vijfde plaats, besloten ze bij CS Machelen om hun sportieve staf langer vast te leggen. Trainer Gregory Cherpion, T2 Fabian Collet, keeperstrainer Koen van Geel, physio Luna Coffyn en manager Kris Binst blijven zo ook na dit seizoen op post.

P3
SC Out-Hoegaarden B, SNA Keiberg, FC Geetbets, KDN United
De duels SC Out-Hoegaarden B – SNA Keiberg en FC Geetbets-KDN United in derde provinciale d werden enkele weken geleden door winterse omstandigheden afgelast. Beide duels gaan op deze zaterdag 23 december alsnog door vanaf 14.30 uur, allen daarheen (in de mate van het mogelijke).

Boutersem United/Tielt-Winge 3000
Na het aangekondigde vertrek van trainer Karsten Froment bij de wit-groenen, komt de vervanging van onverwachte zijde. Immers de sportieve staf van concurrent TW 3000 komt met drie over. Coach Nico Adriaens is aan zijn negende en laatste seizoen toe bij Tielt-Winge, hij neemt T2 Wouter Vandevelde en keepertrainer Andy Smets mee in zijn zog.

Stormvogels Drieslinter/Boutersem United B
Gerd Verbeek doet het seizoen nog uit als coach van Boutersem United B, maar volgend seizoen gaat hij een reeks hoger aan de slag. Hij zal er T1 worden bij Stormvogels Drieslinter. “Ik vertoon ambitie en wil hogerop na dit jaar”, luidt het bij Verbeek, die met Boutersem United B voorlopig vijfde staat in zijn reeks. Geert Poulussen doet het seizoen uit als coach van de Stormvogels.

P4
SK Plenke Werchter
Bij de leider in vierde provinciale E verlengden de sportieve staf hun contract voor volgend seizoen. T1 Mathias Vertommen, T2 Jozef Verhard en keeperstrainer Jarno Vandenheuvel blijven dus ook na de zomer op post aan de Tremelobaan.

KVC Langdorp/VK Linden B
Vorige speeldag speelde VK Linden B op vraag van Plenke Werchter nog op donderdagavond. Aan de oorzaak lag toen het bezoek van de leider aan het Schlagerfestival van Baal. Nu vroeg VK Linden B zelf om deze donderdagavond 21 december te spelen in plaats van in het tweede weekend van januari. Door de examens zullen er dan immers veel afwezigen zijn, waardoor de groenen selectieproblemen konden krijgen. Tegenstander KVC Langdorp zag er geen graten in en stond de vervroeging toe. De partij mondde uit in een 2-8 voor de blauwen, waardoor KVC Langdorp als tweede de winterstop induikt.

Langdorp organiseert trouwens, zoals eerder vermeld, Sjotten zonder Zorgen, op eigen veld op deze zaterdag 23 december. Allen aanwezig, bij deze ook nog de spelerslijst van beide teams.

KVC Langdorp voor hun duel op Molenbeek
KVC Langdorp voor hun 4-4 op concurrent Sporting Molenbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *