logo Casalina

Wijgmaalse middenvelder scoort enige treffer op Elewijt voor jarige oma

Wijgmaalse middenvelder scoort enige treffer op Elewijt voor jarige oma
Een startend elftal van Olympia Wijgmaal met Spoormakers onderaan als tweede van links

Jonge middenvelder Jelle Spoormakers (18) uit Kessel-Lo scoorde voor Olympia Wijgmaal de enige treffer op bezoek bij Elewijt na dertien minuten. Spoormakers moest eigenlijk mee gaan eten met onder andere zijn vader en zijn oma, ter ere van haar zeventigste verjaardag. Wijgmaaltrainer Peter Everaerts had echter gevraagd om toch te spelen en zou een etentje betalen voor oma en Jelle. Blijkbaar was dit dé goede zet.

“We zijn blij dat we wonnen op Elewijt, op vlak van tegenstanders zijn januari en februari moeilijke maanden om door te komen. Gaandeweg werd er jeugd gebracht bij ons en dat bracht betere resultaten met zich mee. We bezitten nu wel een relatief jong team, maar voorlopig werkt het wel”, opende de tiener.

“We hadden al even op voorhand afgesproken om bij de Griek te gaan eten in Keerbergen en dit ter ere van de zeventigste verjaardag van mijn oma Sonia. Oma wilde graag dat ik mee kwam eten, maar ze begreep wel dat het voetballen bij Wijgmaal voor mij belangrijk is. Het was een duel op een moeilijke tegenstander, tweede Elewijt”, opende de student Sport, Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie aan Leuvense hogeschool UCLL. Het plan is om een diploma te halen als leraar L.O. “Voetballend was het een goed geheel, vooral in de tweede helft. Wij leverden goed spel in de openingshelft. Ik werd diep gestuurd en kwam één op één uit met hun keeper en ik legde de bal gelukkig naast hem in doel. Daarna namen we de beslissing om die 0-1 te verdedigen en ze op te wachten”, vervolgde Spoormakers. “Na de wedstrijd stuurde ik mijn oma een bericht, met daarin de boodschap dat ik voor haar had gescoord. Ze was enorm trots en meldde dat ik een extra dessertje kreeg”, klonk het blij.

Waar en wanneer de Spoormakers gaan eten met oma Sonia is nog niet geweten, het is alleszins voor binnenkort en zal niet Grieks zijn. Wijgmaaltrainer Peter Everaerts zal met de glimlach het gelag betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *