logo Casalina

VK Linden vindt nieuwe trainer en twee nieuwe spelers, waaronder Joris Fannes

VK Linden vindt nieuwe trainer en twee nieuwe spelers, waaronder Joris Fannes
Joris Fannes keert terug naar het vertrouwde VK Linden

De kogel is door de spreekwoordelijke kerk bij eersteprovincialer VK Linden. Trainer Peter Everaerts verlaat tweedeprovincialer ERC Hoeilaart en wordt T1 bij de groen-witten. Naar een T2 zijn ze nog op zoek, net zoals naar spelers die in aanmerking komen voor het eerste elftal geboren vanaf het jaar 2000. Aan inkomende kant begroeten ze “ouwe getrouwe” Joris Fannes, die na een jaartje VK Holsbeek in tweede provinciale, terugkeert naar VK Linden. Aanvallende kracht Nino Somers komt over van Antwerpse tweedeprovincialer Sint-Job-in-’t-Goor.

Er waren een kleine dertig kandidaten om de job als hoofdcoach in te vullen.

“Ondanks de vele kandidaten waren we er vrij snel uit. Hij kent ook de reeks goed, voor zijn jaartje Hoeilaart was hij 3,5 jaar bij reeksgenoot KV Tervuren-Duisburg actief. Hij kent ook verschillende spelers die bij ons in de ploeg spelen. Joren Loockx, Joran Vranckx en Jeroen Michiels kenden hem onder andere van bij de beloften van Tempo Overijse en vonden voorheen al dat hij paste bij ons team. Dat gaf deels mee de doorslag. Het klikte ook al snel in ons gesprek. Hij vertoont een gezonde ambitie om een club zoals VK Linden te trainen. We zijn nu nog zoekende naar een T2, daar hebben we verschillende kandidaten voor”, verklaarde voorzitter Rudi Peelaerts.

Voorlopig komen er twee spelers en vertrekken er twee.

“Gilles Puttevils vertrekt naar Bierbeek en Tanguy Steens gaat naar eersteprovincialer FC Genappe, niet onlogisch als je weet dat hij in Charleroi woont. Daarbuiten blijft het merendeel van de spelers. Na een jaartje bij VK Holsbeek keert middenvelder Joris Fannes terug naar ons, dat doet ons deugd. Nino Somers verlaat Sint-Job-in-’t-Goor dat bovenaan speelde in tweede provinciale. Hij komt zich vestigen in het Leuvense.”

Op zoek naar Lindense U21.

“We zoeken nog spelers vanaf het geboortejaar 2000. Voorheen moest je als je geen U21 op je bank had zitten, volgens het bondsreglement een boete betalen. Als we nu in onze matchkern van vijftien zonder twee beloften zitten, dan mogen er maar amper twee spelers op de bank zitten en bij één U21 in de selectie, zitten ze met drie op de bank”, wist de voorzitter. Geïnteresseerden mogen zich steeds melden bij secretaris bart.verbiest2@telenet.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *