logo Casalina

Eerstejaarsbelofte Jarne Vandersteen scoort UCI-punten in Turkije

Eerstejaarsbelofte Jarne Vandersteen scoort UCI-punten in Turkije
Jarne Vandersteen in het verweer in Turkije Foto: Filip Meirhaeghe

In het Turkse Alanya pakte eerstejaarsbelofte Jarne Vandersteen (18) uit Pepingen enkele UCI-punten in de C2-mountainbikerace Alanya Elite Admiral Premium Residence MTB Cup. Met de nationale selectie reed de tiener van het Orbea G-bikes MTB Racing Team al eerder twee wedstrijden in Turkije. In de eerste ondervond hij pech, in de tweede werd hij achttiende.

“Ik had al een zeer zware trainingsweek erop zitten, maar toch voelden de benen fris genoeg aan om te kunnen presteren. Ik had een hele goede start en bevond me kort daarna op de plaats waar ik moest zitten. Ik ben dan stilaan beginnen opschuiven en ben tot plaats acht kunnen raken. Ik ben heel tevreden met mijn prestatie, zeker omdat het ook het doel was om top tien te rijden omdat ik dan UCI-punten kon nemen”, vertelt Vandersteen vanaf Turkije. “De wedstrijd op zich was redelijk zwaar op een omloop met hele steile klimmen in, maar het was zeker mijn ding.”

Komende vrijdag, zaterdag en zondag staan er in Turkije nog drie wedstrijden te wachten op Jarne, allen onderdeel van de Alanya MTB Cup.

“Volgende week staan er hier nog drie wedstrijden op de planning. Ik hoop daar nog enkele UCI-punten te sprokkelen en mij te amuseren. Het belangrijkste is dat het gevoel goed zit. Ik had niet onmiddellijk verwacht dat ik het niveau aan ging kunnen als eerstejaars omdat het allemaal terug van nul moest beginnen, maar het gaat beter dan verwacht”, vervolgt hij. “Na die driedaagse is het afwachten welke wedstrijden kunnen doorgaan. Ik focus me vooral op UCI-wedstrijden om zo op internationaal niveau mee te kunnen.”

Vandersteen was niet de enige Vlaams-Brabander actief in deze Turkse race voorbije zondag. Tweedejaarsbelofte Lukas Malezsewski uit Kortenberg kwam er als tiende over de streep, de voormalig Europees juniorenkampioen van Scott Creuse Oxygène Guéret is op zoek naar een goed gevoel. Hij deed het alleszins aanzienlijk beter dan vorige week, toen hij 23ste werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *