logo Casalina

VK Linden richt zich na eindrondedebacle op volgend seizoen

VK Linden richt zich na eindrondedebacle op volgend seizoen
Elias Ramaekers wil knallen tegen Torpedo Hasselt

VK Linden kreeg verschillende kansen in de barragematch om het laatste ticket voor derde amateur, de bal wou er niet in. Nummer tien Elias Ramaekers zag zijn formatie voor de tweede keer op een week tijd een bittere pil slikken. Het geluk dat de groenen uit het Lubbeekse tijdens de twee strafschoppenseries tegen Wambeek-Ternat en Torpedo Hasselt had, liet hen nu in de steek.

“Het begon al goed, door file onderweg kwamen we ginds met onze bus later aan. Ik vond Rumbeke zeker niet top op het vlak van spelkwaliteit, hun accommodatie was dat dan weer wel. We domineerden zo goed als de hele match, maar konden dit amper omzetten in doelpunten. Wij speelden vele mogelijkheden bij elkaar, zij amper. Uit één van hun weinige kansen konden ze een bijzonder mooie opener scoren tegen de gang van het spel in. Wij kregen minder dan we verdienden. We begonnen te drukken in de tweede helft, maar we verloren. We hadden hier altijd moeten winnen. Het maakt het voor ons extra pijnlijk omdat winst mogelijk was. We hebben het goed gedaan ondanks verschillende afwezigheden, het heeft niet mogen zijn”, blikte spelmaker Ramaekers terug. “We moesten op korte tijd twee keer een bittere pil slikken. Dit is lastig omdat onze twee eerste tegenstanders de moeilijkste waren en daartegen halen we het. Tegen de twee laatsten, de twee minsten, halen we het dan weer niet, net op het moment dat het eindelijk van moeten is. Ik had al ergens mijn zinnen gezet op volgend jaar in nationale reeksen te spelen, voor hetzelfde geld zaten we nu een reeks hoger”, vervolgde hij. “Het geluk dat we hadden in de twee penaltyreeksen, dat ontbrak nu volledig bij ons. Net nu we het nodig hadden. We hadden in de twee voorbije duels echt de mogelijkheden in handen.”

Het zal nog een jaartje eerste provinciale worden voor VK Linden.

“We moeten dit zo snel mogelijk achter ons laten en ons opnieuw richten op de reeks in eerste provinciale. Het is een mooie competitie waarin we het volgend seizoen opnieuw moeten proberen waarmaken. We zitten dan exact “op schema” op onze weg naar de nationale reeksen, jammer dat het niet een jaartje vroeger kon. We kwamen ineens in deze eindronde terecht en ineens kon stijgen zomaar. De terugrit met de bus met de supporters was een droevige aangelegenheid, jammer dat we die dag voor hen niet mooi konden afsluiten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *