logo Casalina

U14 girls 1 Stix weerden zich dapper in nationale één

U14 girls 1 Stix weerden zich dapper in nationale één
De U14 girls 1 van de Stix Hasselt met coaches Ayelen en Quinten

In september startten de U14G girls 1 van de Hasseltse Stix het seizoen met knikkende knietjes in nationale één ofte de tweede nationale klasse. Iedereen was ervan overtuigd dat ze een sterk team vormden, maar ze vreesden toch dat dit net wat te hoog gegrepen was.

Ze ontmoetten kleppers zoals Leuven, Gantoise en Orée, maar hielden stand. Er werden matchen gewonnen en verloren. Dat laatste deden ze traditioneel met slechts één puntje verschil, ze waren aan mekaar gewaagd.

Indoor belandden ze voor de eerste ronde in de zogezegde ‘groep des doods’. Opnieuw kwamen ze dezelfde mastodonten tegen en deden er nog een schepje bovenop met de WatDucks die nu zelfs Europees speelden! Ze stonden hun mannetje en wisten hun plaats in deze reeks voor de tweede ronde te behouden.

Ze maakten er als team een prima seizoen van samen met coaches Ayelen en Quinten, op handen gedragen door hun managers Claudia en Kim, en toegejuicht door hun trouwste supporters, mama’s en papa’s die elke week op post zijn. Last but not least, se scheidsrechters Max-Arthur en Tijl die naast een nationale scheidsrechter alles in goede reglementaire banen hebben geleid.

Wat ontstond als een combinatie van meisjes uit 3 verschillende teams, groeide uit tot een hecht team, een geoliede machine die draait op honderd procent girlpower en liefde voor de sport! Ze willen volgend jaar verder bouwen op deze fundamenten.

De U14 girls 1 van de Hasselt Stix
De U14 girls 1 van de Hasselt Stix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *