logo Casalina

Geflitst op training: Lise Smeulders, Lore Gysemans en Maya Vanthienen

Geflitst op training: Lise Smeulders, Lore Gysemans en Maya Vanthienen
Geflitst op training vlnr Lise Smeulders, Lore Gysemans en Maya Vanthienen

Jonge wielrensters Lise Smeulders, Lore Gysemans en Maya Vanthienen genieten ervan om op een zonnige dag er samen op uit te trekken met de fiets. Hoe zou je zelf zijn? De drie tieners van het Cycling Team Glabbeek – Maes hebben elk zo hun doelen die ze deze jaargang willen realiseren. Het trio begon met koersen door het project van Cycling Vlaanderen Zij aan Zij.

Vijf jaar geleden zwom tweedejaarsnieuwelinge Lise Smeulders uit Tielt voor het Brabant East Swimming Team in 2017 vijf provinciale records. Sinds vorig jaar is ze aan het fietsen, via Zij aan Zij.

“Vroeger zwom ik veel, nu wat minder, ik had nood aan iets anders. In augustus reed ik mijn eerste koers en mijn tweede koers in september heb ik dan uitgereden. In het begin van dit seizoen heb ik een wedstrijd gereden, deze was niet geweldig goed door een slechte start. Daarna heb ik jammer genoeg niet meer kunnen starten deels door ziekte en een gekneusde knie als gevolg van een val. Met vorig jaar in het achterhoofd wil ik graag meer koersen uitrijden en hopelijk met een beter resultaat”, verklaarde de Hagelandse.

Eerstejaarsjuniore Lore Gysemans uit Houtvenne fietst vanaf vorig jaar april met de koersfiets is ben begonnen met fietsen door het project Zij aan Zij.

“Ik kon tijdens corona niet sporten en een vriendin van mij ook wou beginnen met fietsen. Dan ben ik in de zomer bij het Cycling team Glabbeek gegaan. Het seizoen is tot nu toe zeker niet top, niet dat ik echt hoge ambities heb maar ik zou graag mijn koersen wel uitrijden. Vorige maand heb ik mijn eerste koers kunnen uitrijden, ik was toen veertiende in Eghezée, dat was best wel een goed moment. Mijn doel bestaat erin om dit seizoen om zoveel mogelijk uit te rijden”, wist de middelste op de foto te vertellen.

Tweedejaarsjuniore Maya Vanthienen uit Bekkevoort was triatlete bij Go Like Hell Scherpenheuvel en begon in april 2021 met wielrennen. Ze stopte in september met triatlon, de combinatie met wielrennen en school werd te zwaar.

“Ik deed voordien aan triatlon en wou samen met een vriendin koersen. We ontdekten Zij aan Zij. Ik heb in 2021 niet gekoerst door scoliose, ik werd geopereerd. Hierdoor mocht ik meer dan een half jaar niet sporten, daarna bouwde ik stilletjes op. Daarna wou ik nog steeds koersen en deed mee aan Zij aan Zij. Aangezien mijn zus Zita al bij de club zat, kon ik meetrainen. Dit seizoen verliep nog niet goed, ik heb nog maar één koers gereden. Die verliep niet zo soepel. Vorig jaar had ik een paar wedstrijden afgehaspeld, maar had telkens last van de ademhaling. Ik ben nu nog altijd in behandeling hiervoor. Ik wil hier een oplossing voor vinden, zodat ik eens kan uitrijden”, besloot de volhouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *