logo Casalina

VK Linden moet nog één horde overwinnen om naar derde amateur door te stoten

VK Linden moet nog één horde overwinnen om naar derde amateur door te stoten
Jente Rooseboom is klaar voor de clash tegen ex-team Drongen

Middenvelder Jente Rooseboom (22) kijkt met zijn VK Linden komende zondagnamiddag zijn ex-club VKE Drongen in de ogen in de halve eindrondefinale ter promotie naar derde amateur. De nieuwkomer bij de groenen verwacht dat de Oost-Vlamingen er vol voor zullen gaan, maar bij Linden zal dat in deze fase van de eindrondecompetitie ook het geval zijn.

“Ik speelde één seizoentje bij Drongen en een groot deel van de jongens in hun kern ken ik nog wel. Ik vond en vind Drongen een heel sterke ploeg, ze zullen absoluut goed voor de dag willen komen. Ze zijn niet voor niets tot in dit stadium van de eindronde gekomen. Ik heb geen idee op welke tactiek ze zich zullen beroepen, het kan zowel afwachtend of in balbezit zijn. Wat er ook van zal zijn, we zijn op beide scenario’s voorbereid”, wist Rooseboom die uit het Antwerpse Berendrecht afkomstig is, maar in Leuven op kot zit. Hij zit er in zijn masterjaren voor de opleiding Lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen aan de KU Leuven.

Linden heeft twee razend spannende matchen achter de rug in deze eindronde.

“Het werden twee keer 120 minuten en twee keer penalty’s. Voor de supporters is dat heel leuk, zeker als dat zoals voor ons twee keer goed afloopt. Als je wint, is dat mooi meegenomen. Voor ons is dat fysiek en mentaal heel zwaar. De twee winnaars van zondag gaan over naar derde amateur. Gezien we zo ver zijn geraakt, is dat ook meteen onze ambitie. Dit is een heel leuke club dat een familiaal gevoel met zich meebrengt. We draaiden een prima seizoen, dat was goed. Hadden we enkele plaatsen lager geëindigd, dan was dat ook in orde. Ze leggen nooit veel druk, maar ik verwacht dat dit zondag misschien anders zal zijn”, wist de prille twintiger in zijn eerste jaar aan de Kerkdreef, hij tekende voor volgende jaargang ook al bij. “Ik wil zondag het team helpen en zal de rol aannemen die onze trainer me geeft. Ik vermoed dat dit op de flanken zal zijn, afhankelijk van het wedstrijdverloop zal dat meer vooraan of meer achteraan worden. Wat het ook zal worden, ik ben er klaar voor.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *