logo Casalina

Eerste editie City Triatlon Leuven richtte zich op recreanten én toppers

Eerste editie City Triatlon Leuven richtte zich op recreanten én toppers
De meeste deelnemers aan de City Triatlon in Leuven van TD Leuven Foto TD Leuven

Na het veelvuldig organiseren van halve triatlons in de Leuvense studentenstad was het vorig weekend tijd voor de eerste City Triatlon in Leuven over “om en bij” de kwartafstand. Het legde het organiserende Triatlon Duatlon Leuven geen windeieren, tegenover de halve afstand enkele jaren geleden zagen ze hun deelnemersveld bijna verdubbelen.

De organisatie heeft allesbehalve spijt van de “switch”.

“Als onze halve triatlon geen Belgisch kampioenschap was of de laatste editie, dan stonden er ongeveer 230 atleten aan de start. Dat is niet de moeite om een hele stad een halve dag plat te leggen. We hadden nu 475 inschrijvingen op voorhand, waarvan er effectief 430 het water van de Leuvense Vaart ingingen. We mochten die Vaart een uurtje stremmen en deden het met een rollende start. Het ging vlot en voor we het wisten lag iedereen binnen de vijf minuten na de start in het water. We waren aan het hopen op 300 à 350 starters. We waren heel blij dat er effectief 430 triatleten van start gingen. We keken ernaar uit, maar hadden zo’n aantal nooit verwacht. Daarbij zaten ook 35 atleten van onze club. We richten ons nu meer op de recreatievelingen. Iedereen kan tien kilometer lopen, net zoals een kleine veertig kilometer fietsen, maar die anderhalve kilometer van de typische kwartafstand is vaak een probleem. Daarom opteerden we voor 750 meter zwemmen en met succes. Het was allemaal wat nieuw, maar het viel ons goed mee”, aldus Johan Roskams van het organiserende TD Leuven.

“We willen een race voor zowel toppers als recreanten”.

“We kregen tot nu toe niets dan positieve reacties en dat in een weekend met daarin drie triatlons. Daags voordien vond de halve triatlon in Lievegem plaats, dat is sowieso een ander publiek. Op dezelfde dag vonden er de kwart en sprinttriatlon van Dendermonde plaats, zij lokten in totaal een goede 250 deelnemers. We komen dus als grote winnaars uit dat weekend. Het is natuurlijk niet makkelijk organiseren. De eerste triatlons komen er in mei en de laatsten eind augustus, je hebt niet veel tijd om iets te brengen op organisatorisch vlak.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *