logo Casalina

VK Liedekerke kon het tij keren en wil verder op hetzelde elan

VK Liedekerke kon het tij keren en wil verder op hetzelde elan
VK Liedekerke haalde het afgemeten op SC Out-Hoegaarden

Eersteprovincialer VK Liedekerke begon barslecht aan het seizoen als gevolg van een lawine aan blessures. Stilaan vonden ze hun manier van spelen vorm en dus ook de punten terug. Dat leverde hen in de voorbije vier wedstrijden een mooie twaalf op vijftien op. De blauwen speelden op de laatste speeldag voor de winterstop op het veld van het steeds onvoorspelbare SC Out-Hoegaarden. Het werd een klinkende 1-4!

VK-trainer Ives Cordier verklaart de stilaan positieve evolutie.

“We hadden alleszins zo’n minder seizoensbegin niet verwacht. We draaien niet de jaargang waarop we gehoopt hadden. In de beginfase van de competitie kwamen we moeilijk tot scoren en kregen we te makkelijk doelpunten binnen. In het begin miste ik vijf basisspelers, we moesten ook de trainingsschema’s aanpassen om de spelers niet te overbelasten. We gingen moeilijk met de situatie om en het was soms ook enorm frustrerend werken voor zowel staff als spelers. Daarna misten we ook continu één à twee spelers door corona, maar daar steken we ons niet achter weg, dat was voor iedereen het geval”, vertelt T1 Cordier. “Ik ben blij met de huidige reeks die we hebben neergezet. De voorbije weken zijn er zowel op training als in de matchen positieve veranderingen merkbaar.”

Uit op SC Out-Hoegaarden hadden de Pajotten nog iets recht te zetten.

“We wilden absoluut met minstens een punt afsluiten in het Hageland. We willen in de tweede spelronde het huidige scenario qua resultanten verlengen. Out-Hoegaarden was een moeilijk te bespelen team. We hadden thuis op de openingsspeeldag onterecht verloren onterecht met 0-1. Ze schakelden toen wel snel om en hebben met Bache een snelle en onvoorspelbare spits, die was nu out”, wist de T1. “We zijn ginds vooral geduldig gebleven, Hoegaarden hield in het begin alles zeer gesloten en kwam er vaak wel uit maar zonder echt gevaar. Wij konden scoren op de juiste momenten. De score kon nog iets hoger liggen maar hun keeper Vertessen speelde een sterke eerste helft, in de tweede helft waren het de paal en de lat die redding brachten. Het gevoel is zeer positief na een mindere start. We eindigen met een negen op negen en een twaalf op vijftien, dat doet deugd. Dat vertrouwen voor tweede ronde.”

Geef een reactie