Belevingspark ’t Zand moet Tremelose sportinfrastructuur gevoelig uitbreiden
Laat ons eerst met de cijfers omtrent Belevingspark ’t Zand aan de Baalsebaal in Baal beginnen. Het gaat om een project van 2,5 hectare waarvoor een budget van 6,5 miljoen euro werd uitgetrokken, indien alles meezit zou er volgend jaar rond deze periode aan de bouw daarvan moeten begonnen worden. Het belevingspark bevat onder meer een sporthal met cafetaria, een hoppinpunt ter aansluiting naar het openbaar vervoer, een parkzone, een polyvalent veld voor verenigingen en een deel waar er aan buitensport zoals padel kan worden gedaan.
Dit project werd voorbije dinsdagmiddag onder een ijzig zonnetje uit de doeken gedaan.
“Met die 2,5 hectare zou het nu een ideaal gebied zijn om te langlaufen met dit weer”, opende burgemeester Bert De Wit gevat. “Het gebied is opgedeeld in vier stukken. We hebben een polyvalent veld dat voor allerhande activiteiten kan gebruikt worden. Dan is er nog een groot veld buiten met daarop onder andere een omnisportveld in kunstgras om op te voetballen, een skatepark, padelvelden en ruimte voor beachvolley”, wist schepen van sport Bertrand Eraly. Bij slecht weer zouden de nabije voetbalclubs gebruik kunnen maken van het veld. Het is ook ideaal voor BT United, de voetbalsamenwerking voor de jeugd van KV Tremelo en KFC Baal. Dat is voor hen zeer welgekomen, daar ze met hun vele jeugdploegen stilaan met een tekort aan plaats kampen.
“Als derde stuk is er nog de parkzone, waar men kan gaan zitten en uitzicht heeft over de sportzones. Dat is een parkje met wat water in de buurt waar je kan verfrissen. Dan finaal nog de sporthal die naast het OCMW-gebouw komt te liggen. Daarin zal een grote hal met drie afzonderlijke units, sportvelden, en flink wat opbergruimte worden ondergebracht. Er zijn dan nog twee bijkomende zalen waar er aan gevechts- of balsporten of dansen kan worden gedaan. Het zou de bedoeling zijn om hier enkele sportclubs op te richten om de plaatselijke jeugd aan te trekken, wij denken daarvoor zeker aan balsporten bijvoorbeeld,” klonk het.
Verder komen er aan de sporthal nog een hoppingpunt, dat wordt voor een deel geïntegreerd in de gebouwen en biedt plaats aan overdekte en beveiligde fietsstallingen, deelfietsen, een elektronisch oplaadpunt en een zelfreinigend publiek toilet.