VK Holsbeek en FC Averbode-Testelt-Okselaar zien beslissing al vallen in openingsminuut

VK Holsbeek (links) moest de zege aan Averbode-Testelt-Okselaar laten

VK Holsbeek en FC Averbode-Testelt-Okselaar stonden voor deze topper beiden op de tweede positie met een 9 op 12. Deze clash werd echter al onthoofd in de openingsminuut daar thuisdoelman Jasper Uytterhoeven rood kreeg. Volgens de ref pakte hij de bal in de handen net buiten de zestien, aan de overzijde viel nog een strafschop voor Holsbeek. In totaal vielen er zes doelpunten, het werd 2-4 voor ATO. Bij de bezoekers stond Jordi Schoolmeesters twee keer aan het kanon.

Al consternatie in de openingsminuut, de ref gaf op aangeven van de lijnrechter en enkele bezoekers een vrije trap aan Averbode daar Uytterhoeven de bal buiten zijn zestien in de handen zou hebben gehad. Onmiddellijk rood, Holsbeek vergaderde even en Salem ging in doel plaats nemen. De daaropvolgende vrije trap van Commers vloog net over doel.

Doelman Uytterhoeven baalt terwijl zijn teammaats bespreken wie er in doel gaat

ATO zette druk, op minuut zestien werd Dupont met een hoge bal aangespeeld links in het strafschopgebied. Hij nagelde de bal in de linkerkruising, 0-1. In minuut 23 kopte Carrez een corner vanaf links bovenop de lat. Iets voor het half uur ging Jaubin onderuit in de rechthoek bij Averbode, Nwadikwa zette de penalty om in de linkerhoek, 1-1. Een handvol minuten later kwam Jaubin op doelman De Jonge af, het vizier stond niet scherp. Via een snelle tegenaanval belandde de bal bij Schoolmeesters die in de verste hoek besloot. In minuut 38 redde Salem een schot in de linkerbenedenhoek van Commers.

Kort na de rust trapte thuisspeler Uka een vrije trap in de linkerhoek, De Jonge pakte in twee keer. ATO had veel balbezit en kampeerde op de helft van Holsbeek. In minuut 65 andermaal een pijlsnelle aanval via links, de voorzet belandde bij centraal bij Woestenberg die raak trof, 2-2.

Holsbeek viert de 2-2

ATO reageerde onmiddellijk via een strak, hard en mooi afstandsschot van Prado Hernandez, 2-3. Bij een aanval die naar de tweede paal vloog trapte Schoolmeesters in twee keer en via de lat in doel, 2-4. Bergé en Commers kregen nog kansen voor de wit-blauw-groenen. Holsbeek zag nog een doelpunt afgekeurd van Bollens wegens buitenspel.

Schoolmeesters ontvangt de felicitaties voor de 2-4

Doelpunten: 16’ Dupont (0-1), 29’ Nwadikwa (1-1 strafschop), 34’ Schoolmeesters (1-2), 65’ Woestenburg (2-2), 67’ Prado Hernandez (2-3), 73’ Schoolmeesters (2-4).