VC Bertem-Leefdaal won de derby op KFC Herent

VC Bertem-Leefdaal (r) pakte de drie punten mee uit Herent

VC Bertem-Leefdaal bracht de derby in eerste provinciale op KFC Herent tot een goed einde met een 1-2-score. Herent drukte, maar uitgespeelde kansen kwamen te weinig aan bod. Hierdoor stijgen de hemelsblauwen naar een tijdelijke gedeelde zesde plaats. KFC Herent blijft voorlopig op de laatste positie in het gezelschap van KCVV Elewijt.

Bij de thuisploeg werden scherpschutter Taveirne en kapitein Stroobants gemist. Van Malcot kreeg bij de bezoekers de voorkeur op Afkir. In de partij ontstond veel druk, in de eerste helft was dat vooral van Herent afkomstig. Dat bracht jammer genoeg geen kansen met zich mee. Ietwat voor de rust kwam de 0-1 er op doorsteekpas van Vanneck. Van Malcot werkt af in het dak van het doel. Naar het uur toe ontstond er geharrewar voor Herents doel en werkte Van Malcot af met een hakje. De 1-2 viel op minuut zeventig via een vrije schop aan de rand van de grote backlijn. Claes plaatste de bal naast de muur in doel, een meer dan terechte aansluitingstreffer maar verder kwam het thuisteam niet. Het vlot combinerende Herent verdient die plaats onderaan het klassement niet.

Doelpunten: 38′ en 57′ Van Malcot (0-1 en 0-2), 71′ Claes (1-2).