logo Casalina

Promovendus Eendracht Mazenzele-Opwijk op plaats drie na stuntje op OHR Huldenberg

Promovendus Eendracht Mazenzele-Opwijk op plaats drie na stuntje op OHR Huldenberg
Eendracht Mazenzele-Opwijk heeft reden om te vieren

In het seizoensbegin had je weinigen gevonden die een cent zouden gegeven hebben voor de redding van de verschillende promovendi in eerste provinciale. Eendracht Mazenzele-Opwijk doorbreekt dat gegeven, door hen weet OHR Huldenberg na zes matchen opnieuw wat verliezen is. De bezoekers van Eendracht Mazenzele-Opwijk kozen voor twee snelle spitsen en dat rendeerde na het uur, finaal wonnen de geel-groen-zwarten er met 0-2. OHR had ook kansen, maar ze konden ze niet verzilveren.

Thuisspelende linksachter Cedric Daems en doelman Symen Greven zagen dat het anders had kunnen aflopen.

“We waren aan een enorm mooie reeks bezig van zes wedstrijden zonder te verliezen. Dit is een enorm spijtige nederlaag, we speelden de kansen bij elkaar die konden afgewerkt worden. Ik vond ons goed spelen en er zat dus meer in. Je voelde aan dat de ploeg die ging scoren, zou winnen, dit bleek nu ook. Wij scoren niet en zij wel. Jammer dat verliezen op de manier moet gebeuren. We staan in het klassement nog in de top vijf. We moeten volgende week thuis winnen tegen Rhode – De Hoek. Met die drie punten kunnen we dan op een mooie plaats in het klassement de winterstop in”, reageerde de teleurgestelde twintiger. “We lagen zeker niet onder en verdienden dus wel minstens één punt. We hebben enkele goede kansen gehad bij 0-0. Het was zo een wedstrijd waarin de ploeg dat het eerste scoorde, een grote kans had om te winnen. Twee maal zijn ze erdoor geraakt en komt de speler één op één met mij, hij maakte het twee keer goed af. We hadden een mooie reeks van ongeslagen wedstrijden, jammer. Nu proberen met een goed gevoel de winterstop in te gaan door te winnen tegen Rhodienne.”

Bezoekend trainer Pieter Stevens is blij met de straffe reeks, ze verloren amper twee keer.

“Aan het begin van het seizoen stelden we ons uiteraard het behoud als doel. Op een bepaald moment lag alles zeer dichtbij elkaar. Het verschil tussen de eerste en de laatste plaats bedroeg op een bepaald moment amper negen punten. We verloren tot nu toe amper twee keer en zetten als club flink wat stappen. Alles gaat er professioneler aan toe, zo werken we sinds dit seizoen met een VEO-camera. Het voetbal in deze reeks is sneller, maar ook zoveel mooier, we genieten ervan”, wist een gemotiveerde Stevens. “De sfeer op Huldenberg was ludiek, de sfeer werd er gebracht door trommels. Ik moest spits Delhaye na een goede match tegen Bierbeek teleurstellen met een plaats op de bank. We wisten dat OHR met grote jongens speelde en opteerden daarom voor twee snelle spitsen en dat heeft gerendeerd. Gyimah konden we alleen doorsturen naar doel na een snelle actie en scoorde. Het draait, we hebben tot nu toe 25 punten gesprokkeld. We hebben nog maar twee keer verloren en gaan stilaan uit van eigen sterkte in plaats van ons aan te passen aan de tegenstander en dat levert iets op. Niemand had dit op voorhand ook maar kunnen dromen. Uiteraard is dit seizoen verre van gedaan. Voorlopig is er geen sprake van degradatiegevaar. We zien het wel maar we blijven voorzichtig, in eerste instantie moeten we thuis tegen Boka United scoren want vroeg in de competitie lieten we er twee punten liggen”, reageerde Stevens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *