Reserven KOVC Sterrebeek pakken het herfstkampioenschap en houden virtuele tweede SK Steenhuffel af

De reserven van Sterrebeek (r) versloegen de bezoekers uit Steenhuffel

Voor de wedstijd stonden Sterrebeek en Steenhuffel respectievelijk tweede en vijfde. De andere teams vooraan hadden echter al hun matchen al gespeeld in deze reservenreeks, de blauwen en roden hadden maar elf in plaats van veertien duels gespeeld. Zo kreeg je een topper tussen de virtuele eerste tegen de tweede. KOVC begon sterk in de eerste helft en zette die tendens verder in de tweede helft waarna KOVC het herfstkampioenschap kon vieren met een 5-1.

Een kleine dertig fans kwamen opdagen voor dit treffen, de ene al meer met toeters en bellen dan de anderen.

De Sterrebeekse feesttroepen stonden al klaar voor de match

We begonnen met pogingen vanaf de tweede lijn aan weerszijden. In minuut vijf opende Oggenfuss de score voor KOVC met een afstandsschot die in de linkerkruising verdween, 1-0! Daarna dreigden thuisspelers Gijbels (poging in twee keer ontzet), Oggenfuss (schot voorlangs) en Dussart (kon net niet bij rebound van Oggenfuss). Bij Steenhuffel werd voor de snelle omschakelin geopteerd, maar werd Philips te weinig gevonden. Tegen minuut twintig kon bezoeker Aelbrecht recht in het Sterrebeekse strafschopgebied doordringen. De richting zat goed, maar het leer verdween over. Een vrije trap die op het hoofd van zijn ploegmaat Moens belandde, werd gepakt door thuisgoalie Vancraenenbroeck. In minuut 22 lanceerde Oggenfuss opnieuw een raket, die landde verrassend net achter bezoekende doelwachter Van Hemelryck, 2-0!

Oggenfuss krijgt felicitaties voor zijn tweede mooie treffer
Oggenfuss krijgt felicitaties voor zijn tweede treffer

De partij werd gaandeweg bitsiger, Bossu Itunime stuurde zijn defensie en Steenhuffel poogde te verrassen via snelle acties. Bezoeker Robbrecht werd net voor rust neergelegd net voor de Sterrebeekse zestien, de daaropvolgende vrije trap produceerde geen gevaar. We gingen rusten bij 2-0.

In de tweede helft quasi van hetzelfde laken een broek in vergelijking met de openingshelft. Kort na de rust viel de beslissingen met doelpunten van Koch en Vancauwenbergh. Olbrechts bracht op strafschop de 5-0 aan. Steenhuffel kon nog de eer redden via de Loos, het herfstkampioenschap was voor de blauwhemden.

Doelpunten: 5′ en 22′ Ogenfuss (1-0 en 2-0), 48′ Thomas Koch (3 – 0), 52′ Robbe Vancauwenbergh (4-0), 67′ Olbrechts (5-0 strafschop), 78′ de Loos (5-1).