logo Casalina

VC Bekkevoort ziet het onverwachte gebeuren

VC Bekkevoort ziet het onverwachte gebeuren
VC Bekkevoort wil ook volgende jaargang vieren

Ook bij derdeprovincialer VC Bekkevoort wordt nog naarstig gezocht naar jonge spelers uit de regio die zich volgend seizoen willen bewijzen in de A-ploeg. In de verdedigende linies, met name de links- en rechtsbackpositie, en in de aanval zijn de blauw-roden nog op zoek naar versterking nadat er enkele spelers de voorbije periode afzegden.

Eerder maakte VC Bekkevoort bekend dat ze al eind februari klaar waren met hun huiswerk op transfervlak. Ze haalden toen tien nieuwe spelers binnen, dat kan u hier nog eens lezen.

“We waren vrij snel klaar met onze ploeg voor volgend jaar, maar in laatste instantie haakten enkele spelers af als gevolg van diverse factoren. We hadden een kern van achttien spelers, in laatste instantie zijn dat er vijftien. We hadden er een akkoord mee, maar door corona kregen andere zaken voorrang, soms wel begrijpelijk. Kjel  Goossens heeft bouwplannen, Jenthe Leyssens werd in januari geopereerd aan de schouder en zal zeker tot en met de winterstop van volgend seizoen out zijn. Ethis Favour heeft er uiteindelijk voor gekozen om naar FC Geetbets te gaan. We moesten en moeten dus op zoek naar spelers. Ondertussen versterkt jonge polyvalente aanvaller Maxim Wijnants (VS Kortenaken) volgend seizoen onze rangen, hij past bij de visie van onze club”, wist sportief verantwoordelijke Dirk Vanderwaeren. “We beseften dat de gemiddelde leeftijd van onze ploeg vorig jaar te hoog lag, het was tijd voor een verjongingsoperatie met jonge spelers uit eigen streek. Ze worden gekoppeld aan ervaren spelers zoals Cedric Pira en Tom Simons.”

De zorgen zijn er niet omtrent de A-ploeg in derde provinciale, maar eerder de B-formatie in vierde provinciale.

“We zijn niet bezorgd om ons eerste team. Bij blessures en schorsingen komt de druk vooral op de tweede ploeg. Het is vanuit hun kern dat er spelers worden doorgeschoven. Op die manier raken ze niet aan genoeg spelers om hun selectie te vullen voor hun competitiewedstrijden, onze club is daarom ook op zoek naar jonge talenten voor het B-team.”

De oefenprogramma’s van Bekkevoort A en B raakten ondertussen bekend.

24/07 18 uur Standaard Meerbeek – VCB A
29/07 19.30 uur SMS Lubbeek – VCB A
03/08 20 uur VCB A – FC ANADOL (Limburg)
10/08 19.30 uur VCB A – STA. GENK (Limburg)
19/08 19.30 uur HO Testelt – VCB A
25/08  20 uur Velm – VCB A

23/07 19.30 uur VCB B – Beloften Leopoldsburg
27/07 19.30 uur VCB B – KMJ Zichem
05/08 19.30 uur VCB B – SK Waanrode
12/08 19.30 uur Racing Butsel – VCB B
17/08  19.30 uur Crossing Vissenaken – VCB B
26/08  19.30 uur Loksbergen – VCB B
28/08  17 uur KDN United – VCB B

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *