logo Casalina

VC Bekkevoort wil volgend seizoen ervaring combineren met jeugd

VC Bekkevoort wil volgend seizoen ervaring combineren met jeugd
Tot enkele seizoenen geleden was VC Bekkevoort een stabiele tweedeprovincialer

Derdeprovincialer VC Bekkevoort pakte uit met tien aanwinsten om volgend seizoen mee te draaien met de vijf besten in hun reeks. Nadat T1 Patrick Pitschon vertrok om de beloften van KVK Tienen te trainen stelden de blauw-roden een nieuwe trainer aan in de persoon van Benny Pairoux (44). Het is de bedoeling om de jeugd naar de eerste ploeg te laten toegroeien.

Pairoux komt over van Limburgse vierdeprovincialer Riemst, waar hij vier seizoenen aan de slag was. Daarvoor trainde hij ook nog in het Limburgse. Hij vestigde zich onlangs in de buurt van Bekkevoort en zal volgende jaargang samen met voormalig jeugdtrainer T2 Wesley Jordens de sportieve lijnen uitzetten bij de A-ploeg.

Bryan Torbeyns, Yorick Heeren en Jef Laeveren komen over van derdeprovincialer KFC Rapide Wezemaal, Ruben Wils en Lars Pauly maken de overstap van KMJ FC Zichem. Jenthe Artois verlaat Tielt-Winge 3000 voor Bekkevoort, Luka en Tibo Catry verkassen van Houtem-Oplinter B naar de club gelegen aan de Meutelstraat, Ronan Excelmans (Herselt) en Cedric Coomans (KVZ Glabbeek) komen eveneens de Hagelanders versterken.

Doelman Kenny Van De Vel (KVV Scherpenheuvel Sport), Kevin Pairoux (stopt), Mehmet Dalkilic (Racing Butsel), Ethis Favou (FC Geetbets) en Dries Geerkens (stopt) verlaten VC Bekkevoort.

“Volgend seizoen pakt onze club uit met een mix van ervaring en een aanvulling van jonge spelers uit de regio die voluit hun kans krijgen om te bewijzen wat ze in hun mars hebben. Aanvullend worden enkele spelers uit het tweede team uit vierde provinciale doorgeschoven naar de eerste ploeg. Het is volgend seizoen de bedoeling om enerzijds extra aandacht te schenken aan onze jeugdwerking, anderzijds moet er rekening worden gehouden met de gevolgen van corona op de werking van onze vereniging. Kortom het is ons doel om jonge spelers te integreren in ons eerste team en tegelijk ook een rustig seizoen in de top vijf mee te maken. Laat ons vooral hopen dat we zo snel mogelijk meer trainingen mogen meemaken en opnieuw wedstrijden mogen spelen op een veilige manier”, vertelt sportief verantwoordelijke Dirk Vanderwaeren.

Vanaf de B-ploeg schuiven doelman Jef Isenborghs, verdediger Ryan Torbeyns en middenvelder Mickael Vanderlinden door naar de A-kern. Ruben Van Bets en Koen Ottenburg blijven op post als trainers van de B-ploeg en leveren goed werk in het begeleiden van de jeugd in de richting van de A-kern. Speler Arnout Frickx verlaat de club en trekt naar Waanrode.

Ook op logistiek vlak bleef VC Bekkevoort niet bij de pakken zitten. In samenwerking met de gemeente Bekkevoort werden hun accommodaties op en naast het terrein opgefrist.

2 reacties op “VC Bekkevoort wil volgend seizoen ervaring combineren met jeugd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *