logo Casalina

Seppe Odeyn houdt dubbel gevoel over na tweede stek in Powerman Portugal

Seppe Odeyn houdt dubbel gevoel over na tweede stek in Powerman Portugal
Seppe Odeyn won dit jaar ook al de Powerman in Portugal Foto: Be Movi

Als winnaar van de eerste editie van de Powerman van Portugal vorig jaar, zou je misschien verwachten dat Seppe Odeyn minder tevreden zou zijn met zijn tweede plaats van voorbije weekend. Niets is minder waar voor de Beer van Wijgmaal. In de slotmeters moest hij in Mafra, nabij Lissabon, de duimen leggen voor de Nederlander Daan De Groot na een bewonderenswaardige remonte.

In de eerste editie van deze uitdaging in 2020 was de recordwinnaar van de Hel van Kasterlee nog de winnaar.

“Ik wist wat mijn huidige niveau waard was, ik dacht wel dat het goed ging zijn. Ik voelde me prima, zelfs iets beter dan vorig jaar en dat gevoel klopte ook. Uiteraard had ik geen weet over het niveau van de concurrentie. Ik wist dat De Groot Europees kampioen was over deze afstand. Ik had wel niet verwacht om na een wedstrijd van tien kilometer lopen, zestig kilometer fietsen en nog eens tien kilometer lopen, te moeten spurten voor winst.”

Het wedstrijdeinde was dubbel voor Odeyn.

“De manier waarop ik bleef gaan in de race was prima, na de eerste run bevond ik me in tiende positie. Ik heb op de fiets de kop van de race amper of niet gezien. Ik begon met een minuut en vijftig seconden achterstand op de koplopers aan de slotrun, maar ik ben ervoor blijven gaan. Na afloop vraag je je uiteraard af waar je die twee à drie tellen liet liggen, die het verschil maakten. Het had die dag ’s ochtends gegoten en de afdalingen nemen was niet altijd simpel als je weet dat er wat haarspeldbochten tussen lagen. Het tempo raakte door dit gegeven wel wat zoek”, reageerde de kampioen die al enkele jaren in Herent woont.

De multi-atleet hoopt op wat meer competitie de komende periode.

“Vorig jaar telde de internationale powermancompetitie amper twee races. Er worden al drie jaar geen prijzen uitgedeeld in de Powermans, de punten zijn belangrijk voor het startrecht in andere wedstrijden van dat kaliber. Gezien mijn prestaties, zal dat wel lukken om er een goede startplaats te bemachtigen. Tijdens het eerste weekend van juni hoop ik de Ironman van Lanzarote te betwisten, ook de volledige Ironman van Engeland spreekt me aan. Tussendoor hoop ik nog op een wielerkoers”, aldus de prille dertiger die tijdens wielerwedstrijden de kleuren van Team Siktivity verdedigt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *