VC Bekkevoort hijst zich voorlopig uit degradatiemoeras

De aftrap tussen Meensel-Kiezegem en Bekkevoort werd gegeven onder een aangenaam zonnetje

In Kiezegem stond de kelderkraker in derde provinciale D tussen thuisploeg FC MEENSEL-KIEZEGEM en VC BEKKEVOORT op het programma. Beiden ploegen wisten dat winnen de enige oplossing was om zo snel mogelijk uit het degradatiemoeras te geraken. De thuisploeg recupereerde Kobe Cornelissen uit blessure. De bezoekers haalden good old Cedric Pira van stal om de jeugdige ploeg met zijn ervaring te helpen in de degradatiestrijd.

Er werd afgetrapt onder een aangenaam winterzonnetje. In het eerste half uur stootte Bekkevoort zich twee keer aan dezelfde deklat.

Aanvankelijk zorgde VC Bekkevoort voor de meeste dreiging; de meeste doelpogingen stierven echter op lichaamsdelen van de thuisverdedigers. Op het kwartier spatte een krachtige kopbal van Quinten Aerts op de deklat uit elkaar na een goede corner van Heeren. Vijf minuten later stond diezelfde deklat opnieuw in de weg van bezoeker Heusdens, dit na een aflegger van Sander Van Der Borght.

In het slotkwartier van de eerste helft herstelde FC Meensel-Kiezegem het evenwicht om met een kleine voorsprong de rust in te gaan.

Dat evenwicht gold vooral voor het balbezit met weinig dreiging van de thuisploeg. We noteerden een zwak schotje van Kobe Cornelissen en een afzwaaiende kopbal van Rhino na een vrije trap van diezelfde Cornelissen. Vijf minuten voor rust liet een hardwerkende en immer aanspeelbare Camps met een te zwakke kopbal het openingsdoelpunt liggen na sterk voorbereidend werk van Schutters op de rechterflank. Op slag van rust kapte Victor Cornelissen zijn opponent uit; zijn voorzet werd weggewerkt en vervolgens opgepikt door broer Kobe die zijn hard schot vanuit een verdekte positie met overtuiging afvuurde voorbij Simons. Deze zag de bal te laat vertrekken.

In de tweede helft ging VC Bekkevoort resoluut op zoek naar de gelijkmaker; die zoektocht leverde uiteindelijk nog de overwinning op.

VC Bekkevoort zette met veel drang naar voren de meeste aanvallen op, aanvankelijk zonder al te veel succes. De aanvallende acties bij FC Meensel-Kiezegem werden schaars, de laatste pass kwam nooit goed aan. Op een inworp van Bekkevoort legde comeback-kid Cedric Pira de bal met de borst af; Heusdens legde door een bos van spelers de bal in de verste hoek in de netten, 1-1!. Beide ploegen leken zich te verzoenen met een gelijkspel, maar daar dacht Dalkilic dus anders over. Tien minuten voor tijd dreef hij, vanop links op de rand van de elfmeter; bal aan de voet meer en meer naar het centrum om het juiste moment af te wachten om te kunnen uithalen en overhoeks de 1-2 binnen te knallen.

Met deze zege vlucht VC Bekkevoort met achttien punten op een twaalfde plaats momenteel naar veiliger oorden. FC Meensel-Kiezegem behoudt mathematisch nog steeds de mogelijkheid op een verlengd verblijf in derde provinciale.

Doelpunten: 43’ Cornelissen (1-0), 65’ Heusdens (1-1), 80’ Dalkilic (1-2).