logo Casalina

VC Bekkevoort begint met een nieuwe drive en bescheiden ambitie aan de voorbereiding

VC Bekkevoort begint met een nieuwe drive en bescheiden ambitie aan de voorbereiding
Trainer Alliet omgeven door vijf van zijn zes transfers bij VC Bekkevoort

Door het afhaken van de oorspronkelijk vastgelegde trainer werd VC Bekkevoort in snelheid genomen. De rood-blauwen prezen zich begin mei dan ook erg gelukkig met de komst van de ervaren Xavier Alliet. Dit scenario betekende wel dat het rijkelijk laat was om nog vrije spelers aan te trekken. Desondanks mocht VC Bekkevoort alsnog zes aanwinsten bekend maken op haar ploegvoorstelling.

De bekendste aanwinst is ongetwijfeld flankaanvaller Mehmet Dalkilic, die vorig seizoen nog regelmatig zijn doelpuntje meepikte bij tweede provincialer Racing Butsel. Hij is niet echt een onbekende voor VC Bekkevoort waarvoor hij eerder vier jaar speelde waarvan twee jaar in tweede provinciale. Dalkilic zal in de aanval steun krijgen van Peter Ehis die ook al een Bekkevoortverleden heeft. Ehis debuteerde bij Racing Ixelles, daarna volgden Langdorp, Bekkevoort, Geetbets en nu dus een terugkeer bij VC Bekkevoort. De zeventienjarige Gilles Heusdens van VS Kortenaken is de laatste versterking voor het aanvallend compartiment.

Voor verdediging en middenveld maakte eveneens een trio de overstap

Centrale verdediger Mustafa Kaya komt over van Sparta Schaffen waar hij debuteerde. Na omzwervingen bij Meerhout, FC Diest, FC Averbode-Okselaar en opnieuw Sparta Schaffen; nu dus bij de rood-blauwen van VC Bekkevoort. Als ex-speler van VZ Glabbeek en FC Binkom is VC Bekkevoort geen onbekend terrein voor Saban Dalkoz, die verleden seizoen omwille van een blessure en andere omstandigheden bij Waanrode; een half seizoen inactief was. Op aandringen van trainer en bestuur zal ook de ervaren Bryan Torbeyns, ex-speler van FC Diest, FC Averbode-Okselaar en Rapide Wezemaal, de shoes terug aanbinden. Wim Vander Weyden wordt de nieuwe keeperstrainer en houdt zich ter beschikking om indien nodig opnieuw onder de lat te gaan staan.

Trainer Alliet blikt met de nodige realiteitszin vooruit op het seizoen

“ik voorspel een competitie op twee niveaus waarbij acht ploegen hun plaatsje in de top acht willen afdwingen en de andere acht onder elkaar zullen uitmaken wie zal degraderen. Gezien er dit jaar geen echt zwakke broertjes zoals verleden seizoen Sporting Molenbeek en SK Waanrode bij zijn, belooft het een zware dobber te worden. Ik hoop ergens te kunnen eindigen tussen plaats acht en twaalf. Hiervoor reken ik niet alleen op de hiervoor vermelde ervaren spelers, maar ook op de jeugd. Daarom zullen de U21 die in feite de talentvolle U17 zijn, tijdens de voorbereiding samen met de A-ploeg trainen en hun kansen krijgen in de vriendschappelijke en bekerwedstrijden. Spelers en technische staf zijn het immers aan het bestuur, supporters en vele vrijwilligers verplicht om het beste van zichzelf te geven. Het club-en gemeentebestuur blijven immers hun stinkende best doen om deze gezellige en familiale club nog meer lokaal te verankeren. Het gemeentebestuur zorgde naast een nieuw dak op de kantine ook voor het inzaaien van de nieuwe grasmat. De club stak al haar twaalf ploegen in een nieuwe uitrusting.”

Voorbereiding

30/07 KDN United – Bekkevoort
06/08 Bekkevoort- KFC Baal Beker van Brabant
10/08 Bekkevoort – KVC Langdorp
13/08 KVC Tremelo – Bekkevoort Beker van Brabant
16/08 Bekkevoort – KVC Haacht
20/08 Bekkevoort – Sparta Schaffen Beker van Brabant
24/08 Bekkevoort – KVC Kessel-Lo 2000
27/08 KVC Langdorp – Bekkevoort uit Beker van Brabant

Verslag en beeld: GTi

Indien u van plan bent om van uw eigen seizoensvoorbereiding een succes te maken, dan mag u zeker denken aan inspanningsfysioloog Bart van der Voort. Geef hem zeker een seintje!

Zag het gras ooit groener bij VC Bekkevoort
Zag het gras ooit groener bij VC Bekkevoort?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *