logo Casalina

Topper in derde provinciale: FC Tildonk ontvangt leider Rapide Wezemaal

Topper in derde provinciale: FC Tildonk ontvangt leider Rapide Wezemaal
De geel-groenen van Tildonk willen een soortgelijk beeld vermijden en met plezier voetballen en aanvallen

Derde in de stand FC Tildonk ontvangt leider Rapide Wezemaal voor een kleine topper. Tildonkse T1 Francart kent de tactiek van de tegenstander en dankt hiervoor scout Jean-Pierre Taverniers enorm. De hoofdzaak voor Tildonk is om plezier te ondervinden, het resultaat is ondergeschikt in de wedstrijd. Doelman Kenneth Collier toont zich strijdvaardiger.

“We staan momenteel derde en leider Wezemaal komt op bezoek. Voor ons primeert het voetbalplezier en moeten we op zich helemaal niets, zij moeten komen als ze de punten willen. De drie punten pakken zou leuk zijn, maar Wezemaal moet winnen om bovenaan te blijven staan”, wist coach Francart. “We danken trouwens onze mooie resultaten aan de vader van T2 Gerrit Taverniers, Jean-Pierre Taverniers. Hij deed dat in het verleden ook al met vrucht bij KFC Diest en dat in dienst van Guido Brepoels. Nu verricht hij die vele moeite voor ons. Zijn info is zeer nuttig en gedetaileerd en we spelen daarop in op training en met gevolg. De Wezemaalse aanpak is ons bekend, het is een goed collectief waartegen we met veel inzet en branie zullen moeten spelen.”

Waar trainer Francart goed en leuk voetbal wil zien, mikt keeper Collier op een leuk resultaat van de geel-groenen.

“Ik denk dat we erop gebrand zijn om te winnen. We zijn momenteel sterk bezig. Op die manier kunnen we zonder druk naar deze topper toe leven. We zitten wel wat met afwezigen in onze ploeg, maar we hebben voldoende kwaliteit in de ploeg om dit grotendeels op te vangen.

Geef een reactie