Q8 tempo oil banner

 

Marie De Schrijver greep nipt naast provinciaal brons en wacht anderhalve maand op volgende cross.

Marie De Schrijver greep nipt naast provinciaal brons en wacht anderhalve maand op volgende cross.
Marie De Schrijver uit Erps-Kwerps in actie in Hever

In de Oxyclean Challenge in Hever werd nieuwelinge Marie De Schrijver uit Erps-Kwerps overall achtste. De tiener van de AA Drink – Young Lions reed uiteraard nog een wedstrijd in de wedstrijd om de provinciale titel. Op de streep werd ze met een bandbreedte geklopt om provinciaal brons door ploeggenote Schampaert.

“Ik had sowieso liever brons gehad, maar de cross op zich vond ik wel goed. Jammer dat ik op het laatste werd voorbijgestoken. Ik ben wel tevreden met plaats vier. Dat is een les naar de volgende wedstrijden toe, de volgende keer blijf ik spurten tot het einde. En te zeggen dat toen ik het parcours aan het verkennen was, dat het me niet lag. Eens de wedstrijd was begonnen ging het wel. Die enkele rondjes opwarmen bevielen me goed.”

De Schrijver begon in mei 2020 te veldrijden en begon voorbije herfst aan de competitie.

“Mijn pluspapa is fietsenmaker bij Wako Bikes, gelegen op de grens van Heverlee met Bertem. Ik ging daardoor af en toe eens mee fietsen en ik kreeg de smaak wel te pakken. Dat kwam ook door naar het cyclocrossen op de televisie te kijken. Mijn idolen zijn Wout Van Aert, Lucinda Brand en Thibau Nys. Dit is het eerste jaar dat ik echt al wedstrijden kan rijden. Ik was begonnen met crossen net voor de eerste lockdown. Ik ben begonnen bij de AA Drink – Young Lions in mei 2020. Ik heb geleerd dat veldrijden doorzetten is. Ik rijd graag op technische parcours. Ik heb nog wat werk op eerder snelle omlopen, waar niet zo veel technische stukken zijn. Ik rijd het liefst in modder of zand, droog gras is niet mijn ding.”

In Hever reed ze haar zevende cyclocross ooit, haar volgende is onmiddellijk het Belgisch kampioenschap in Middelkerke (08/01). Even de grote leegte en dit zelfs nog voor de nationale veiligheidsraad maatregelen oplegde.

“Ik heb dit jaar al zeven crossen gereden. Ik hield aan Nossegem en Hever tot nu toe de beste herinneringen over. In het begin van het seizoen was het wel zwaar. Naar de laatste crossen toe begon het wel leuker te worden omdat ik een beter gevoel begon te krijgen in de wedstrijden. Normaal ging ik nog in Balegem en Lichtervelde rijden. Die uitdagingen werden geannuleerd door corona, waardoor ik nu zes weken niets kan rijden. Ik moet nu noodgedwongen enkel trainen. Door wedstrijden te rijden, word je sterker. Het is nu zo, ik kijk uit naar Middelkerke.”

Geef een reactie