logo Casalina

Tom Van Der Auwera kan voetballiefde KVC Haacht niet los laten

Tom Van Der Auwera kan voetballiefde KVC Haacht niet los laten
Tom Van Der Auwera (r) in duel

Een kleine twee jaar speelde verdediger Tom Van Der Auwera zijn laatste match voor KVC Haacht. Na een zware knieblessure en een periode als délégué was de liefde voor zwart-wit nog niet geluwd, allesbehalve zelfs. Vorig weekend speelde en scoorde hij voor de B-ploeg op verplaatsing bij Begijnendijk. Wie weet zit er een plaats in de selectie in voor het A-team dat de punten nodig heeft en op verplaatsing trekt naar ERC Hoeilaart.

Op 14 december 2019 op het veld van SNA Keiberg scheurde de schepen voor Open Vld in Haacht zijn achterste kruisbanden af.

“Dat was natuurlijk een zware blessure, ik was even gestopt, maar de liefde voor de sport bleef sluimeren. Vorig zeer verkort coronaseizoen bleef ik bij de eerste ploeg aanwezig als délégué, dat deed deugd. Er was nog geen sprake van voetbal, maar je hoorde wel nog bij de groep. Gaandeweg ben ik opnieuw beginnen lopen en trainen. Tot ik vorig weekend mijn eerste match voor de B-ploeg speelde, na twee jaar nog eens spelen was leuk ook omdat je dan de jeugd ook kan coachen. Ik kwam zelfs tot scoren, dat was al even geleden. Het deed enorm deugd om nog eens op dat voetbalveld te staan, dat was genieten. ”

Van Der Auwera traint al even mee met de A-ploeg, als prille dertiger is hij zowaar de nestor van het team.

“Ik was veruit de oudste op het veld, dat was wel even een schok. Toch is het een leuke terugkeer. De opdracht tegen Hoeilaart zal niet de minste zijn. Ze zijn de voorbije weken enorm goed bezig, terwijl het bij ons minder loopt. We zouden meer moeten scoren om punten te sprokkelen. We moesten de voorbije periode punten pakken tegen teams in onze buurt in het klassement, we lieten dat na. Nu moeten we dan maar punten pakken tegen de betere teams, dat gebeurde in het verleden ook al. Eens op voorsprong komen zou ons op het mentale front enorm vooruit helpen. We moeten uit de hoek komen waarin de klappen vallen. Dat moeten we doen door hard te werken en opnieuw vanaf de basis van de organisatie te werken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *