Supporters zien tien goals in Sparta Haacht Statie – Sporting Heide Linter

Sparta Haacht (l) en Sporting Heide Linter maakten er een onderhoudend duel van

De wedstrijd in derde provinciale tussen Sparta Haacht Statie en Sporting Heide Linter was iets minder spannend dan verwacht. De thuisploeg botste op een fysiek sterkere tegenstander die ook koelbloedigheid vertoonde voor doel. De thuisploeg wou wel, maar de intentie verdween naarmate ze dichterbij doel kwamen. Gelukkig kwam er voor hen in de tweede helft beterschap.

De beginfase werd vooral gekenmerkt door compact spel.

In minuut vier volgde de eerste kans voor Truus Nackaerts, ze schoot voorlangs. Bij Sparta werd met dieptepassen De Pauw gezocht. Claes vuurde op doel af namens de bezoekers, aan de overzijde ging De Pauw vijf tegenspeelsters voorbij, ze gaf nog een laatste pass maar die ging verloren. Struys opende in de tiende minuut de score na een actie over de rechterflank, ze ging het strafschopgebied in en scoorde in de verste hoek, 0-1. Sparta had nood aan rust in de eigen rangen, maar die kwam er niet. Bij de Hagelandsen was die er wel. De geel-blauwe verdediging liet zich niet opzij zetten, zoals bijvoorbeeld Polfliet. Zij trapte diagonale lange passen die een medespeelster vonden.

De Linterse verdediging stond vaak paraat

Op het kwartier ging Goeman door voor Haacht, ze gaf de bal aan De Pauw die de bal in de handen van uitgoalie Peeters trapte. Kort daarna ging het opeens snel. Struys onderschepte de bal, ging alleen op doel af en scoorde, 0-2. Sparta was amper bekomen of Coenegrachts scoorde vanop afstand, 0-3. Bezoekster Henckens trapte vanaf rechts op doel, thuiskeeper Kaise ging goed plat. Voor de rust lieten Truus Nackaerts en Struys de score oplopen tot 0-5. Thuisspeelster Isenborghs trapte tussendoor in het zijnet.

Enkele minuten na de pauze verraste De Smet Peeters met een afstandsschot, 1-5! De 1-6 liep Floor Nackaerts binnen. De Pauw bracht de 2-6 vanop afstand aan, ze trof raak in de linkerhoek. Stilaan begon buiten de nacht ook de mist van het veld haar eigendom te maken. Na een onderhoudende match nam Heide Linter de drie punten mee huiswaarts.

Doelpunten: 10′ en 16′ Struys (0-1 en 0-2), 17′ Coenegrachts (0-3), 25′ Nackaerts Truus (0-4), 40′ Struys (0-5), 48′ De Smet (1-5), 55′ Nackaerts Floor (1-6), 62′ De Pauw (2-6), 74′ Struys (2-7), 80′ Nackaerts Truus (2-8)