PSV 1820 ziet Bertem-Leefdaal nog tot 2-2 terugkomen, maar wint penaltyreeks

VC Bertem-Leefdaal en PSV 1820 (rechts) maakten er een spannende partij van

Derdeprovincialer PSV 1820 kwam in de eerste helft van dit duel om de Beker van Vlaams-Brabant, het meest gemotiveerd voor de dag waardoor we met 2-0 gingen rusten. Na een uitsluiting bij de bezoekers van eersteprovincialer VC Bertem-Leefdaal kwamen zij opeens beter voor de dag, in de slotseconde konden ze nog de 2-2 realiseren. In de daaropvolgende ongemeen spannende strafschoppenreeks was PSV 1820 de betere met 4-3.

De match werd gemiddeld om de vijf minuten van klank- en lichtshow voorzien door de overscherende vliegtuigen.

De klank- en lichtshow tijdens PSV 1820 en VC Bertem-Leefdaal
De toss tussen Bertemse kapitein Bolline (links) en thuisspeler Oversteyns

De eersteprovincialer begon met verschillende spelers uit de kern die minder minuten maakten. PSV kon beschikken over het merendeel van zijn spelers, spits Denis Ghys was er wel niet bij. De eerste kans na twee minuten toen Vanroye centraal doordrong, maar werd afgeweerd vooraleer hij kon afzetten. Het thuisteam mikte op de snelle omschakeling via Gaise Kopa, Saerens en De Busscher. Op minuut veertien een trekfout rechts in het strafschopgebied op Gaise Kopa die onderuit ging. Beugoms zette de strafschop om en trof raak in de linkerhoek, 1-0! De roodhemden lieten de hemelsblauwen de bal. Op het half uur trapte Verbauwhede vanaf net geen 25 meter een bal op doel, over Belin en in doel, 2-0!

Beugoms klaar voor de 1-1 op strafschop

Op minuut 34 andermaal Gaise Kopa in actie. Net voorbij de halve maan in de Bertemse zestien ging hij onderuit na een duel met goalie Belin, de ref liet betijen. Heel Steenokkerzeel schreeuwde moord en brand. In de 37ste minuut nog een corner voor het thuisteam vanaf links. De bal belandde pardoes voor de voet van Cooreman, hij mikte links naast. Bertem-Leefdaal ontsnapte aan de 3-0. Iets voor minuut veertig werd Beugoms gewisseld, hij had last van de lies.

Een verdiende 2-0-voorsprong aan de rust.

Op Halloweenavond zat de kantine aan de Damlaan relatief vol. In minuut 51 een schot van Gaise Kopa, Belin bokste resoluut over. Aan de overzijde mikte Pfaff vijf minuten later eveneens over. Op minuut 67 een vrije trap voor de bezoekers. Lenseclaes zette zich achter de bal vanaf zo’n dertig meter. Hij gaf het leer een lel, deze belandde pardoes in de linkerhoek en goalie Vanhalle viel ermee in doel. 2-1 zou je denken, maar de ref keurde de aansluitingstreffer af wegens een fout op de doelman. De bal rolde ongenadig verder. Kort daarna moesten de bezoekers verder met tien, Bolline kreeg rood voor spuwen. Onverwacht begonnen de blauwen beter te spelen. Een vrije trap werkte Lenseclaes binnen in de verste hoek, 2-1.

PSV 1820 even ontredderd na de 2-1

Rooseboom lanceerde gevaarlijke ballen,  PSV bleef eveneens gevaarlijk. De zenuwen gierden langs de kant door de kelen. De bezoekers zagen een vrije trap van Lenseclaes uit doel gebokst door Vanhalle, deze laatste pakte ook nog een kopbal van Vanroye. In minuut 88 andermaal Lenseclaes aan het kanon, zijn trap belandde tegen de binnenkant van de rechterkruising, andermaal Vanhalle die wegwerkte. Wie dacht dat het dan over was, dacht verkeerd. Een voorzet vanaf links werd in eigen doel gewerkt door Vander Elst, 2-2 en strafschoppen.

Vanroye trapte de eerste elfmeter tegen de buitenkant van de paal. Oversteyns faalde niet voor PSV, daarna misten Coosemans (gepakt door Belin) en Ramaekers (gered door Vanhalle). Uitgerekend Vander Elst knalde de winnende strafschop tegen de touwen, PSV 1820 verrassend door naar de kwartfinales van de Vlaams-Brabantse beker. Dit betekent eveneens dat PSV 1820 volgend seizoen verzekert is van deelname in de openingsronde van de Beker van België.

Doelpunten: 14′ Beugoms (1-0 strafschop), 30′ Verbauwhede (2-0), 71′ Lenseclaes (2-1), 91′ Vander Elst (2-2 eigen doelpunt).