logo Casalina

Sportief Rotselaar bekijkt zichzelf als underdog volgend seizoen

Sportief Rotselaar bekijkt zichzelf als underdog volgend seizoen
Sportief Rotselaar kon zijn team goed samen houden

Bij tweedeprovincialer Sportief Rotselaar is er sprake van drie aanwinsten. Dat zijn powerspits Jorne Vanderstappen (VC Bertem-Leefdaal), flankaanvaller Furat Siddik (SC Aarschot) en Adrian Hagi Sofrone die na een jaartje bij KV Tremelo opnieuw het middenveld komt bevolken aan de Torenstraat. Na de eerste vijf speeldagen van voorbije coronacompetitie stonden de geel-blauwen derde in de tussenstand. Naar volgend seizoen toe beschouwen ze zichzelf als underdog voor promotie, die rol bedelen ze toe aan KFC Herent en Averbode-Okselaar.

Coach Stef Van der Bauwhede uit Bekkevoort licht het één en ander toe.

“De betrachting was om onze groep bij elkaar houden. Dat is ons grotendeels gelukt. We wilden en kregen wat versterking op de flanken, wat meer concurrentie op die posities. Dat is ons eveneens gelukt. In een vermoedelijk zeer sterke reeks hopen we wat het vuur aan de schenen van de uitgesproken titelfavorieten te kunnen leggen. Dat zijn volgens mij twee: KFC Herent en Averbode-Okselaar. Buiten hen zijn er nog vier à vijf ploegen die op promotie kunnen mikken waaronder wij. Het lijkt me een zeer interessante en plezante reeks voor volgend seizoen. Hopelijk speelt dat gegeven van deze sterke reeks in ons voordeel met plezante en talrijke derby’s op het scherpst van de snee op komst.”

Bij de B-ploeg in derde provinciale krijgt de jeugd nog meer kansen dan anders.

“Veel U21 zullen hun kans krijgen in onze formatie in derde provinciale. Ze zullen worden omringd door enkele ervaren spelers. Zo gaat Pepijn Verbeeck terug van de A- naar de B-ploeg. In het team in tweede provinciale blijven spelen, werd moeilijk door zijn werk. Ook krijger Frederic Verbelen is volgend seizoen van de partij, hij wordt enkel beter met de tijd zoals een goede wijn. Middenvelder Gert Vangilbergen keert terug naar FC Tildonk, flankspeler Jordi Verbruggen verlaat eveneens de club.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *