logo Casalina

Triatleet Siebe Philips nam niet deftig afscheid van de jeugdreeksen

Triatleet Siebe Philips nam niet deftig afscheid van de jeugdreeksen
Siebe Philips als derde in de recreatieve triatlon van Meer in 2019 Foto: Karine Luyten

Siebe Philips (18) loopt al elf jaar bij atletiekclub AC Hulshout en bracht de voorbije vier jaargangen door als dua- en triatleet bij het Domo-Scott Team. In coronavrije tijden neemt hij ’s winters ook deel aan veldlopen. Het vorige seizoen was zijn laatste in de jeugdreeksen, vanaf deze jaargang strijdt hij als belofte tegen zijn leeftijdsgenoten én de elite. Hij verwacht nog niet onmiddellijk topresultaten gezien de zware overgang.

“Ik liep al vele jaren. Ik wou wel iets nieuw proberen was toen ik veertien à vijftien jaar was en de triatlon club wou uitbreiden naar de jeugd. Het kwam ter sprake op het clubfeest van dat jaar en zo is mijn triatlonhoofdstuk begonnen. Ik liep eerst een paar duatlons en daar zat ook wat triatlon bij. Voorlopig start ik nog altijd in sprinttriatlons omdat ik nog in de jeugdreeksen uitkom”, opent de tiener uit Herselt. “Ik bekijk het zwemmen als mijn werkpunt, het lopen verloopt al heel goed en is veruit mijn beste discipline.”

Philips kan al terugkijken op enkele mooie ervaringen.

“Mijn winst in Viersel op de sprintafstand, wel de recreatieve race, vond ik een mooie prestatie en het was niet makkelijk. Mijn absoluut hoogtepunt in mijn prille carrière is het WK agegroup in het Zwitserse Lausanne in 2019. Ik stond als jongste in de reeks van de zestien- tot negentienjarigen aan de start en werd dertigste na een heel lange inhaalrace”, blikt de scholier die in het zesde middelbaar lassen en constructie zit aan het Sila in Westerlo.

Siebe Philips op de piste Foto: Liesbeth Leysen
Siebe Philips op de piste Foto: Liesbeth Leysen

2020 was geen drukbezet triatlonjaar, ook niet voor Philips.

“2020 was niet zo leuk. Mijn laatste jaren in de jeugdreeksen triatlon en veldloop vliegen zo voorbije zonder de mogelijkheid om afscheid te kunnen nemen. Ik verwacht dat het de komende jaren zeer moeilijk zal worden bij de volwassenen in de duatlonsport, onder andere met ploegmaats Sam Valgaeren en Thomas Derboven en een hele boel toppers. Ik verwacht dat eveneens in de triatlonsport, maar een duel tegen teammakker Sander heemeryck of Thomas Derboven wil ik zeker nog eens aangaan. Daar moet ik nog heel hard voor trainen, dat besef ik.”

De trailrun van Kortenberg (02/05) en de triatlon van Aarschot (18/07), een thuiswedstrijd, staan al op zijn kalender.

“Hopelijk komen er nog wat meer duatlons en triatlons bij op mijn schema. Hopelijk volgt er ook een nationaal kampioenschap in zowel duatlon- als triatlondiscipline. Ik veroverde ook een ticket voor het wereldkampioenschap van vorige zomer en normaal wordt dat doorgeschoven naar komend seizoen. Dat zal nog met de ploeg en mijn trainer Robert Dewit besproken worden, want mijn trainer is de man die me zaken aanleert en me al zover heeft gebracht. Hij deed dat samen met meij team!”

Één gedachte over “Triatleet Siebe Philips nam niet deftig afscheid van de jeugdreeksen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *