logo Casalina

Sportregio Winge-Demervallei organiseert sportelweken voor senioren

Sportregio Winge-Demervallei organiseert sportelweken voor senioren
Sportregio Winge-Demervallei organiseert sportelweken voor senioren tot en met 15 mei

De verschillende gemeenten van de sportregio Winge-Demervallei organiseren dit jaar sportelweken in plaats van sporteldagen. De werking en de organisatie van de vaste sporteldagen zijn al een tijdje geannuleerd, omwille van Covid-19. Daarom bieden de deelnemende gemeenten van 13 maart tot en met 15 mei een alternatief aanbod aan voor senioren. Je kan in Aarschot onder andere terecht voor een leuke fietstocht en een prachtige wandeling.

Een van de tien beleidsdoelstellingen van het huidige Aarschotse stadsbestuur is een stad die beweegt en verandert.

“We vinden het belangrijk dat iedereen beweegt, ook senioren. Dankzij de regionale sporteldagen laten we de senioren hun favoriete sporten beoefenen en maken ze kennis met nieuwe sportactiviteiten. Het afgelopen jaar was het jammer genoeg niet mogelijk om dit initiatief te laten doorgaan. We vinden dat sporten een must is voor iedereen, dus zorgden de verschillende gemeenten van de sportregio Winge-Demervallei voor een alternatief aanbod. Met dit alternatief proberen ze de senioren te motiveren om te blijven bewegen, ook tijdens deze moeilijke periode. Onze stad neemt met veel plezier deel aan dit initiatief”, wist burgemeester Gwendolyn Rutten.

Een fietsroute van dertig kilometer en wandeling van twaalf kilometer.

“In Aarschot en Begijnendijk organiseren we tussen 13 en 27 maart een fietstocht van ongeveer dertig kilometer”, vertelt schepen van Sport Geert Schellens. “De start van die fietsroute bevindt zich aan het Stedelijk Sportcentrum Demervallei. Daarnaast voorzien we een wandeling van twaalf kilometer die op diezelfde locatie start. Je kan de wandeling doen tussen drie tot zeventien april. Wij zorgden voor duidelijke signalisatie voor beide routes. Er zijn geen vaste start- en aankomsturen. De sportelweken zijn toegankelijk en flexibel. Op die manier willen we zo veel mogelijk mensen motiveren om te bewegen, ook nu sporten in grote groepen niet mag,” besluit schepen Schellens.

Op www.sportregiowingedemervallei.be vind je het volledige aanbod van de verschillende gemeenten terug. Je vindt er ook video’s en online work-outs, zodat je kan deelnemen aan de sportelweken van thuis uit. Je kan kiezen tussen dansen, seniorobic, stoelyoga, enzovoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *