logo Casalina

Sparta Haacht Statie wil terugkrabbelen na slechte start

Sparta Haacht Statie wil terugkrabbelen na slechte start
Dries Caes voor de eerste keer centraal achteraan tegen KFC Baal

Na vijf competitiespeeldagen staat Sparta Haacht Statie in de onderste regionen in derde provinciale B. Uiteraard was dat niet de bedoeling na de vijfde plaats van vorig seizoen. Dries Caes ziet meerdere oorzaken in het mindere begin, maar kijkt uit naar wanneer de competitie terug zou kunnen aanvatten.

“We moesten het vertrek van Pyls en Vanderheyden, die ons wel wat punten opleverden vorig jaar, opvangen. Snelle flankspeler Simeon Dimitrakopoulos is een goede nieuwe kracht. Verder zaten we niet op dezelfde golflengte als de trainer waarmee we begonnen. Sinds de vijfde en voorlopig laatste match, thuis tegen de Greunsjotters Vossem, kunnen we beschikken over een nieuw veld, dat maakte ook een verschil uit. We hebben enkele weken nodig om opnieuw op niveau te komen. Er zijn steeds 22 à 24 spelers op training aanwezig, ze beleven er veel plezier, dus dat dit goed”, wist Caes die voorlopig niet komt oefenen als gevolg van een scheenbeenontsteking. “Wat wij vorig jaar deden, bovenaan spelen en openen met winst tegen latere kampioen Baal, dat maakt leider en promovendus KRC Boortmeerbeek nu een beetje mee. Wij moeten ons herpakken, we hebben weinig keuze. Dat nieuwe complex waarin we spelen, geeft zeker een boost.”

In de derby op Tildonk liep Caes overigens zijn eerste rode kaart ooit op.

“Een medespeler riep iets naar de scheidsrechter en ik werd daarvoor op het matje geroepen met een gele kaart. Ik reageerde verbaal dat dit onterecht was en mocht mijn tweede kaart ontvangen, hallucinant, dat was mijn eerste rood ooit. Ik kreeg op twintig seconden tijd twee keer geel zonder zelfs iets gedaan te hebben. Dat ligt nu achter me, in de toekomst hopen we enkel op het beste. Ik vind persoonlijk dat de voetbalsport momenteel beetje bijzaak moet zijn op dat coronagegeven. Al hoop ik wel dat we snel terug kunnen spelen”, besluit Caes die aan zijn zesde seizoen bij de Sparta bezig is. De vier eerste jaren speelde hij vooraan. Vorig seizoen moest hij depanneren centraal achteraan tegen KFC Baal, na de toenmalige zege is hij niet meer van plaats gewisseld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *