logo Casalina

VK Berg-Op voorlopig in slechte papieren, maar ze mikken op sterk vervolg

VK Berg-Op voorlopig in slechte papieren, maar ze mikken op sterk vervolg
De bal wordt ontzet voor de neus van Rodaro

Bij het stoppen van de provinciale competities enkele weken geleden stond VK Berg-Op in derde provinciale C voorlaatste in zijn reeks na een één op vijftien. De geel-zwarten kunnen zich meestal optrekken in een sterke terugronde, maar komt die er wel gezien de covid 19-problematiek? Spits Dimitri Rodaro kon tot nu toe maar een half uur spelen, hij hoopt wel nog een rol te kunnen spelen in wat nog komen moet.

Berg-Op komt dit seizoen in een Brusselsgetinte reeks, terwijl ze in het verleden meestal in de Leuvense reeks in derde actief waren.

“Die één op vijftien is uiteraard een slecht begin, het ligt niet aan de kwaliteiten in de ploeg dat we zo laag staan. We weten niet exact wat er aan de hand is en hoe het komt dat het niet draait, het zal in het koppeke zitten. De grinta ontbreekt wat. Als we een goal incasseren, gaan de kopjes al naar beneden, dat kan niet de bedoeling zijn. In vergelijking met de andere seizoenen is deze reeks veel fysieker en voor ons dus ook moeilijker”, opent de struise spits. “Vorig seizoen kenden we door geblesseerden eveneens een mindere start, maar konden we ons herpakken in een sterke terugronde. Ikzelf raakte geblesseerd op het einde van de voorbereiding en miste zo vier wedstrijden, in onze vijfde en voorlopig laatste partij mocht ik een half uur invallen. Mijn eerste dertig minuten in de competitie waren goed, maar blijven voorlopig mijn laatste”, vervolgt hij. “We moeten zeker niet panikeren in deze situatie. Als we de competitie veel later hernemen, schat ik dat we nog de helft van de competitie afwerken. In dat geval zullen we nog serieus uit ons pijp mogen komen om erin te blijven. In een ander scenario begint de competitie in 2021 en werkt iedereen nog de helft van de matchen af, allemaal beginnend met nul punten bijvoorbeeld.”

Momenteel vinden er geen trainingen op hun veld aan de Visserijlaan plaats, gezien enkele spelers het coronavirus te pakken kregen. Het trainen zou over twee à drie weken kunnen hervatten, maar ook daar bestaat geen uitsluitsel over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *