logo Casalina

SMS Lubbeek B maakt vorderingen en spits Carette is daarvan een exponent

SMS Lubbeek B maakt vorderingen en spits Carette is daarvan een exponent
SMS Lubbeek B anno 2022-2023

Spits Michiel Carette (23) uit Pellenberg scoorde de voorbije 2 wedstrijden 5 doelpunten, dat bracht zijn SMS Lubbeek B tot een 6 op 6. Voorbije wedstrijd wonnen de wit-roden met 1-4 op Baal B, Carette stond 2 keer aan het kanon. Op naar meer hoopt de twintiger die ook komende speeldag tegen VK Holsbeek B het doel hoopt te vinden.

In de 2 voorbije duels vielen 9 treffers in het voordeel van SMS Lubbeek B en incasseerden ze er amper ééntje. Carette zelf zit aan 12 doelpunten op 18 wedstrijden tijd.

“Met dat doelpuntentotaal, daar ben ik wel tevreden mee. Al hadden dit er naar mijn gevoel al veel meer moeten of kunnen zijn. Waar het de vorige matchen soms net niet binnen ging, vliegt alles er nu wel in. De coach geeft me ook een centralere rol door me te laten spelen als een zwervende nummer 9 waardoor ik ook vaker in het strafschopgebied van de tegenstander kom. Nu speel ik ook met Senne en Tom achter me. Omdat ik al jaren met hen speel, weten zij ook hoe ze mij het best kunnen aanspelen. Ik krijg de bal graag in mijn loop om dan mijn snelheid te kunnen gebruiken om de tegenstander uit te schakelen. In het begin van het jaar speelde ik ook vaak als centrale verdediger, waardoor ik in die matchen moeilijker aan mijn doelpunten kon werken”, wist de online communication specialist van Konica Minolta.

Voor de SMS Lubbeek B is het een wisselvallig jaar geweest.

“We begonnen het jaar met een coach waar we al eind augustus van afscheid hebben genomen. Sindsdien hebben we eigenlijk continu onszelf getraind en dit voor een half jaar lang, dat wil dus zeggen dat wij als spelers zelf 2 trainingen per week maakte en zelfs ons wedstrijdplan in elkaar staken. Door het gebrek aan voorbereiding hebben we ook vele matchen net niet gewonnen die we wel hadden kunnen winnen, we speelden zo al 7 keer gelijk, waaronder 5 keer met 1-1. Onze ambitie was om in die top 6 te staan en als je dan ziet dat je vorige week keiberg klopt met 5-0 en die staan dan op plaats 6, dan denk je toch dat we hoger moesten staan. Zeker nu met onze nieuwe coach Zoran Urdinov voel je terug veel goesting en motivatie om beter te worden en we zien dat ons spel ook beter wordt, sinds hij overnam. De trainer coacht ook heel veel en positief. Hij legt ook wel sterk de nadruk op het in duel gaan, dat nemen ploegmaats Senne Hoskens en Tom Degryse soms iets te letterlijk. Voornamelijk weet hij ons heel goed te motiveren en laat hij ons op training afzien zodat we fysiek sterker staan. Het is trouwens ook mooi om te zien hoe onze coach blij kan worden als wij op voorsprong komen, zijn viering is vaak meer uitbundig dan de onze. We hopen ook dat hij volgend jaar nog blijft als onze trainer, maar dat moet hij nog beslissen. We willen vanaf nu dan ook elke match nog proberen winnen om zo rond die 40 punten nog te eindigen”, aldus Carette die fan is van het Britse Bradford City dat uitkomt in de League Two.

Spits Michiel Carette van SMS Lubbeek B
Spits Michiel Carette van SMS Lubbeek B

Komend weekend volgt de thuisderby tegen Holsbeek B, in de heenronde werd het 1-1.

“Net dan komen mijn Engelse vrienden en medefans van Bradford City eens een kijkje nemen, dat is extra motiverend. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd, maar we zullen er alles aan doen om te winnen. Het heenduel eindigde op 1-1 en was heel gesloten. Toen kenden wij een sterke eerste helft en zij vooral een sterke tweede helft. Veel jongens van beide ploegen kennen elkaar ook, wat het toch altijd extra tof maakt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *