logo Casalina

De kogel is door de kerk: FC Averbode-Okselaar en HO Testelt fuseren

De kogel is door de kerk: FC Averbode-Okselaar en HO Testelt fuseren
Testeltvoorzitter Bert Mulders bij de fans van HO Testelt in Bertem bij de kampioenenviering vorig seizoen

Nadat vorig seizoen de jeugdwerkingen van huidig tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar en derdeprovincialer HO Testelt samen gingen, raakte de samenwerking tussen beide teams in een stroomversnelling. Zelfs in die mate dat ze vanaf volgend seizoen volledig fuseren, het eerste team dat uitkomt in eerste of tweede provinciale speelt in Averbode, het tweede team in derde provinciale in Testelt. FC Averbode-Okselaar-Testelt is voorlopig de tijdelijke werknaam.

FC Averbode-Okselaar heeft er als fusieclub 10 seizoenen opzitten. Ze ontstond uit de fusie tussen K. Everbeur Sport, stamnummer 2030 geboren eind de jaren 1930 met tien seizoenen nationaal voetbal op de teller en Volharding Okselaar stamnummer 6874, initieel de derde club uit Okselaar, nadat Eendracht en Mena verdwenen waren. Volgende seizoen gaat FC AO fusioneren met de buren van Hoger Op Testelt, stamnumer 5377 en ontstaan in 1950 met een mooie bloeiperiode in de jaren 70 en 80 in derde en vierde klasse.

FC Averbode-Okselaar anno 2021-2022
FC Averbode-Okselaar anno 2021-2022

“De nieuwe fusieclub is geboren uit een nuchtere blik naar de toekomst met een gelijkaardige visie en aanpak met een knipoog naar ons dorpsgevoel in de stad Scherpenheuvel-Zichem. Er is nog geen nieuwe naam voor de fusieclub en alle ideeën zijn welkom. ‘FC ATO’ wil een voorbeeld zijn in de streek op beleving, jeugdwerking, doorstroming lokale talenten, plezier, goed voetbal met sportieve ambities en financieel gezond blijven met als doel een gezonde club in P1 en P3”, wisten voorzitters Nico Van Buitenen (Averbode-Okselaar) en Bert Mulders (Hoger-Op Testelt).

De allerlaatste match van Averbode-Okselaar zal zich op zondag 30 april op Sportief Rotselaar afspelen, een thriller voor de titel. Het slotduel van HO Testelt vindt diezelfde namiddag plaats bij SC Out-Hoegaarden B, dat zelf ook nog om het behoud strijd. Kortom beide teams sluiten af met 2 matchen met inzet.

De nieuwe club zal bestaan uit ongeveer 400 spelers.

De gemeente Scherpenheuvel-Zichem zal ook SNA Keiberg pogen te betrekken in een samenwerking met de nieuwe fusieclub omtrent de jeugdwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *